Erdoğan'dan Büyükanıt'a: Üzüldüm

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Nisan 2007 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genelkurmay Başkanlığı'nın sert bildirisinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la bir telefon görüşmesi yaparak, "Bildiriden dolayı üzüntü duydum" dediği öne sürüldü. NTV'nin haberine göre Büyükanıt'ın da bildirinin hükümete karşı olmadığını dile getirdiği iddia edildi.

Erdoğan dün Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in bildiriye yanıt niteliğindeki açıklamasının öncesinde, Büyükanıt'ı arayarak görüşmek istedi. Ancak Büyükanıt'ın uygun olmaması nedeniyle önce görüşme gerçekleşmedi. Erdoğan daha sonra bazı bakanlar ve kurmaylarıyla Başbakanlık Konutu'nda bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Bu sırada Büyükanıt, Erdoğan'ı cevaben aradı.

Makam odasına geçen Erdoğan, Büyükanıt'la 20 dakika süren bir görüşme yaptı. Bildiriden dolayı üzüntülerini dile getiren Erdoğan, metinde Genelkurmay Başkanlığı ile hükümet arasındaki ilişkiler açısından son derece yanlış ifadelerin yer aldığını söyledi.

'Yüz yüze konuşalım'

Laikliğe aykırı eylemlerin Türkiye'nin bazı yerlerinde olabileceğini belirten Erdoğan, "Ancak bunlar münferit olaylardır. Bu ülkenin hakimleri savcıları var. Onlar gereğini yapar. Gerekli soruşturmalar açılır. Neden bunlar bir bildiri konusu oluyor? Neden medya üzerinden konuşuluyor? Bunları anlamakta güçlük çekiyorum. Bir takım hassasiyetler varsa yüzyüze, telefonla ve farklı platformlarda konuşabiliriz. Medya üzerinden bir bildiri yayınlamayı doğru bulmuyorum. Bundan da üzüntü duydum" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın da bildirinin hükümete karşı olmadığını söylediği ve, "Belli konulardaki bazı hassasiyetlerimizi kamuoyuyla paylaştık" dediği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber