2018 yılının ilk sağlık personeli alımı Mart ayında ilan edilecek

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan NTV'de yaptığı açıklamada, sağlık personeli alımına dair ilk parti ilanın Mart ayında duyurulacağını belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Şubat 2018 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2018 yılının ilk sağlık personeli alımı Mart ayında ilan edilecek

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan NTV'de yaptığı açıklamada, 3 parti halinde yapılacak sağlık personeli alımına dair ilk parti ilanın Mart ayında duyurulacağını belirtti.

Bakan Demircan, 2018 yılında toplamda 27 bin sağlık görevlisinin alınacağını, ilanın Mart ayında alımların ise Nisan ayında yapılacağını belirtti. Bakan Demircan, sunucunun sorduğu soruya net yanıt verememekle birlikte bu alımlar sözleşmeli personel statüsünde olacak.

Demircan ayırıca buna ilave olarak 19 bin tane sağlık çalışanının işçi statüsünde istihdam edileceğini belirtti. Bu statüdeki personel daha önce taşeron olarak istihdam ediliyordu. Bakan Demircan daha önce memurlar.net'te yer aldğı üzere bu personelin işçi statüsünde alınacağını söyledi. İşçi statüsündeki personel iki parti halinde alınacak. İşçi alımları İŞKUR tarafından ilan ediliyor. 3 akatı aday sözlü sınava lınarak istihdam süreci tamamlanıyor.

Taşeron sonrası ilk alım, Sağlık Bakanlığına olacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber