İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Babasının karaciğerinden nakille hayata tutunan Poyraz 3 yaşında

"Mavi ışık" hastalığıyla doğmuştu Poyraz'ın tedavi masrafını karşılayamayan babası fototerapi cihazını sanayide yaptırmış, Türkiye bu dramı Habertürk'ten öğrenmişti. Sonrasında babasının karaciğerinden nakille hayata tutunan Poyraz, artık 3 yaşında sağlıklı bir "delikanlı"

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 21 Şubat 2018 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Babasının karaciğerinden nakille hayata tutunan Poyraz 3 yaşında

Antalya'da şarküteri marketi işleten Servet ve Zeliha Ergün çiftinin bebekleri Poyraz'a doğumundan 3 gün sonra dünyada yaklaşık 200 bebekte görülen "mavi ışık hastalığı" teşhisi konuldu. Doktorlar, bebeğin iyileşmesi için tek yolun karaciğer nakli olduğunu, ancak bu nakil için de bebeğin en az 8 kiloya ulaşması gerektiğini bilirdi. Poyraz'ın mavi ışık tedavisi görmesi gerekiyordu. Ancak tedavi için devlet hastanelerinde yer yoktu, aile özel hastanelere de maddi imkansızlık nedeniyle gidemedi. Bunun üzerine baba Servet Ergün, mavi ışık veren 10 bin liralık fototerapi cihazının aynısını aldığı ölçülerle sanayide 550 liraya yaptırmayı başardı. Cihazda 17 gün kalan Poyraz, Sağlık Bakanlığı'nın girişimleriyle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde fototerapi cihazına girmeye başladı. Poyraz'ın tedavisine, hayırseverler tarafından hediye edilen cihazla evde devam edildi.

'YAKINDA OKULA BAŞLAYACAK'

Gazete Habertürk'ün haberine göre Poyraz, 2 yıl önce de babasından aldığı karaciğer parçasıyla sağlığına kavuştu. 3 yaşına giren Poyraz, ağaçlara çıkıp gün ışığında gönlünce koşuyor. Servet Ergün, "Kısa süre sonra okula başlayacak. Oğlumun sarı renginin bitmesini ve beyaz renginde görmek istiyordum" dedi. Ergün, yaptığı mavi ışık cihazını da Konya'da bir hastaya ulaştıklarını kaydetti.

Mavi ışık diye bilinen crigler najjar hastalığı nedeniyle ışık tedavisi gören Poyraz Ergün babasından nakledilen karaciğerle hayata tutundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber