İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kalın: Afrin'e girmeye çalışan milis güçler Halep'e çekildi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye hükümeti yanında savaşan güçlerin Afrin'e girmesiyle ilgili olarak "Bir konvoy girme teşebbüsünde bulundu, topçu atışlarımızla püskürtüldü. Milis güçler, Halep'e çekildi" dedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Şubat 2018 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalın: Afrin'e girmeye çalışan milis güçler Halep'e çekildi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye hükümeti yanında savaşan güçlerin Afrin'e girmesiyle ilgili olarak "Bir konvoy girme teşebbüsünde bulundu, topçu atışlarımızla püskürtüldü. Milis güçler, Halep'e çekildi" dedi.

Basın toplantısında konuşan Kalın, şunları söyledi:

Halep civarından Afrin'e girmeye çalışan 40-50 araçlık bir konvoyun bir teşebbüsü olduğunu gördük. Milis güçler, Halep'e çekildi.

"(FETÖ) Bizim bütün talebimiz, hakkında tutuklama kararı, davalar bulunan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ama şu anda Amerika'da bulunan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti'ne iade edilmeleri ve yargının önüne çıkmalarıdır. Beklentimiz, Trump yönetiminin bu terör örgütüyle ilgili somut adımlar atmasıdır."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Şam rejimi ile doğrudan resmi bir temasın söz konusu olmadığını belirterek, "Fakat olağanüstü şartlar gerektirdiğinde, belli sorunları çözmek için ilgili birimlerimiz, yani kastettiğim istihbarat birimimiz, doğrudan ya da dolaylı belli temaslar kurabilir. Bu, zaten istihbarat birimimizin temel görev tanımları arasındadır." dedi.

İkide bir önümüze 'Afrin operasyonu durmalı, şöyle, böyle olmalı...' gibi açıklama getirenlere cevabımız budur; Kimseye bir izahat borcumuz yok. Türkiye Cumhuriyeti kendi ulusal çıkarları için gereğini yapmaktadır."

Katılmak isteyen başka aktörler olursa, 'Cumhurun İttifakı', adı üstünde herkese açık. Bütün cumhuru kapsaması arzu edilir."

"(Rejim destekçisi terörist grupların Afrin'e girme teşebbüsü) Bugün yarın böyle bir teşebbüste tekrar bulunabilirler mi? Mümkündür. Ama bununla ilgili tedbirler alınmıştır. Orada PYD/YPG terör örgütüne destek mahiyetinde atılacak her adım doğrudan bunların terör örgütleriyle aynı safta yer alması ve bizim için de meşru hedef haline gelmesi demektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber