Güler: Taksim'de kitlesel eyleme izin verilmeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2007 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs'ta Taksim'de kitlesel bir eyleme izin verilmeyeceğini belirterek, "Herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyorum" dedi.

Güler, DİSK'in, 1 Mayıs'ta Taksim'de anma yapma çağrısını gazetecilere değerlendirerek, defalarca Taksim'in toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak alanlardan olmadığını belirttiklerini söyledi.

Taksim'de bir toplantı daveti için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda da bulunduklarını hatırlatan Güler, "Bu konuda gerekli yasal işlemler de devam ediyor. 1 Mayıs'ta Taksim'de kitlesel eyleme izin verilmeyecektir" dedi.

Vali Güler, çelenk konulması gibi, yöneticiler düzeyinde anma yapılmasının yıllardan beri uygulandığını da dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ama onlar kitlesel bir katılım öngördüler. Böyle bir izin verilmesi mümkün değil. İşin daha sıkıntılı yönü. Birçok illegal kuruluşun çeşitli şekillerde oraya gelmek istedikleri, provokatif bir eylem hazırlığı içinde oldukları ve polisle de çatışmaya girecekleri konusundaki istihbari bilgileri değerlendiriyoruz. Gerekli kuvvet takviyesi yapıldı. Biz orada bir kitlesel eyleme izin vermeyeceğiz. Yarınla ilgili tedbirlerimizi aldık. Herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Huzur ve güvenliği bozmasınlar. Bundan İstanbul zarar görür. Biz kanunlar çerçevesinde düşüncelerin özgürce ifade edilmesi ve kanunların tanıdığı toplantı ve gösterişi yürüyüşü haklarının da sonuna kadar kullanılmasından yanayız. Ancak kanunların yasakladığı fiillere de göz yummamız mümkün değildir."

DİSK'in, İçişleri Bakanlığı'na başvurusu olduğunun hatırlatılması üzerine de Güler, İçişleri Bakanı'nın da böyle bir eyleme izin verilemeyeceğini söylediğini anımsattı. Güler, şunları kaydetti:

"Birtakım illegal kuruluşların da bu çağrıyı fırsat bilerek provokatif eylemlere tevessül edeceklerini biliyoruz. Böyle bir hazırlık içinde olunduğunu da biliyoruz ve bunu polisle bir çatışma ortamı haline getirecekler. Orada kamuya ait işyerlerine veya başka işyerlerine geçmişte olduğu gibi zarar verecek birtakım eylemler planlandığını da biliyoruz. Biz de bununla ilgili tedbirimizi aldık. Bu tip eylemler İstanbul'a, ülkemize ve bu huzur ortamına zarar verir. Kendilerini sağduyulu olmaya davet ediyorum. Kanunlara karşı gelenler sonuçlarına katlanır."

Vali Güler, bu konuya ilişkin bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir güvenlik toplantısı yapılacağını da ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber