Taşeron'da sabıka sorununu anlamayan kurumlar

Taşerona kadro uygulamasında, en küçük bir sabıkası çıkanların geçiş işlemleri yapılmıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Şubat 2018 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taşeron'da sabıka sorununu anlamayan kurumlar

Taşerona kadro uygulamasında sadece terör örgütleriyle ilişkisi olanların kadroya geçemeyeceği belirtilmiş olmasına rağmen, en küçük bir sabıka kaydı olanların kadroya geçiş işlemi yapılmamakta...

Bekir Bozdağ'ın daha önce yaptığı açıklama için tıklayınız.

696 sayılı KHK'nın 127. maddesinde, kadroya geçiş sırasında 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) bendinin (1), (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak gerektiği belirtilmiştir.

48/5 bendi ise şu şekildedir:

"Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, (...) zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak."

Bu maddeye göre,

1- Nitelikli suçlar kapsamında yer almaması ve 1 yıldan az süreli olması halinde kişiler memur olabilmektedir. Tıklayın.

2- Bir yıldan fazla süreli cezalarda ise eğer yasaklanmış hakların iadesi kararı verilmiş olması durumunda, devlet memuru olarak atanılabilmektedir. Tıklayınız.

Ancak uygulamada, en küçük sabıka kaydı çıkanların dahi başvuru reddedilmiştir.

Bu durumda olanların önce 3 günlük itiraz süresi içinde kurumlarına başvurması daha sonra da bir avukat aracılığıyla dava açması gerekmektedir.

Av. Çağrı Ünsal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber