Bylock mağdurları THY'den haber bekliyor

Bylock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle geçen yıl THY'den çıkarılan mor beyin mağduru 26 kişinin savcılık soruşturmaları büyük ölçüde tamamlandı. Suçsuzluğu ıspat edilen mağdurlar işe iadelerini bekliyor.

Haber Giriş : 22 Şubat 2018 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bylock mağdurları THY'den haber bekliyor

ylock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle geçen yıl THY'den çıkarılan mor beyin mağduru 26 kişinin savcılık soruşturmaları büyük ölçüde tamamlandı. Suçsuzluğu ıspat edilen mağdurlar işe iadelerini bekliyor.

Türk Hava Yolları'nda çalıştıkları sırada Fetö/PDY örgüt üyelerinin kullandığı cep telefonu uygulaması bylock kullandıkları gerekçesiyle işten atılan 26 kişi için başlatılan güvenlik soruşturmalarının bir bölümü tamamlandı. Şu ana kadar yapılan soruşturmalarda bylockçu oldukları iddia edilen çalışanların hiçbirinin Fetö ile bağlantısının bulunmadığı anlaşıldı.

Mor beyin uygulaması mağduru oldukları ortaya çıkan mağdurlardan Kaptan Pilot S. B'nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan soruşturmasında, cep telefonuna indirilen bylockun, gerçek bylock kullanıcılarının deşifre edilmesinin engellenmesi amacıyla kurulan mor beyin isimli yazılım nedeniyle uygulamanın bylock.net sürücüsüne yönlendirildiğinin tespit edildiği, bu program üzerinden herhangi bir yazışmasının bulunmadığı kaydedildi.

Ayrıca kaptan pilot S.B.'nin örgüte ait dernek, vakıf ve sendikalara üyeliğinin bulunmadığı, örgüt yönetimi ile irtibatının olmadığı, Bank Asya'da hesabının bulunmadığının tespit edildiği de soruşturma dosyasında yer aldı.

Sözkonusu uygulamayı kullandığı iddiasıyla iş akdi tazminatsız feshedilen bir başka THY pilotu İ. A.'nın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan dosyasında Fetö/PDY Silahlı Terör Örgütü ile bağlantısının bulunmadığı ortaya çıktı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi de bir diğer mağdur kabin memuru A.K.'nın örgüt ile bir bağlantısı bulunmadığına karar verdi.

THY pilotları ile birlikte hukuk savaşlarını sürdüren diğer bylock mağdurlarının da savcılık soruşturmalarından temiz çıktıkları ve bir kısmının işe iade davası açtıkları öğrenildi.

BİR PİLOT LİSANSINI GERİ ALDI

Bylock mağduru pilotların ise pasaportları ile birlikte pilot lisansları da iptal edildiği için herhangi bir havayolu şirketinde görev alamamışlardı. Kaptan pilot S. B., bir yıla yakın süren mağduriyetin sonunda geçtiğimiz günlerde pilot lisansını yeniden aldı. Eski bir asker olan Bayram'a, 12 Ocak'taki Kanun Hükmünde Kararname ile rütbesi de iade edildi.

PASAPORTLARI İPTAL EDİLMİŞTİ

13 Mart 201 tarihinde iş akitleri fesh edilerek pasaportları iptal edilen ve yurtdışı çıkış yasağı konulan 7'si pilot, ve 2'si kabin memuru, 6'sı uzman, 5'i memur, 4'ü mühendis, biri dispeçer ve biri şef olmak üzere 26 kişiden sadece ikisi kısa süre cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmiş, diğerleri hakkında hapis cezası verilmemişti.

Kaynak: Airporthaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber