Miting için sınav erteleyen Rektör: Bildirinin sonuna kadar yanındayım

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Nisan 2007 16:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İnönü Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde gece yarısında yayınlanan bildirinin sonuna kadar arkasında olduğunu açıkladı.

Fatih Hilmioğlu hükümetin biran önce onuru ile erken seçime gitmesini aksi takdirde onursuzca indirilebileceğini ileri sürdü.

Hükümet alehtarı çıkışları ve Tandoğan'da yapılan mitinge üniversite öğrencilerini götürmek için sınavları ertelemesi ile gündeme gelen Rektör Hilmioğlu, yine ilginç açıklamalar yaptı.

Hükümetin yüzde 35 ile değil yüzde 95 ile bile gelmesi durumunda devletin çeşitli kurumlarının gereken cevabı vereceğini iddia etti.

Rektör Hilmioğlu, "Kim gelirse gelsin Türkiye Cumhuriyeti laiktir laik kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk ile birlikte temelleri atılmış, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine uyan uyar uymayana bu millet gereken cevabı verecektir. Devletin çeşitli kurumları da gereken cevabı verecektir. Kim gelirse gelsin. Yüzde 35 ile değil isterse yüzde 95 ile gelsin. Onu da söyleyeyim." dedi.

Rektör Hilmioğlu, Tandoğan mitingine 2 milyon, Çağlayan mitingine ise 4 milyon kişi katıldığını ve bu 6 milyon kişi 70 milyonu temsil ettiğini ileri sürerek, "Bu siyasal iktidar milli iradeyi temsil ettiğini söylüyordu. Peki sokaklarda meydanlara inan 6 milyon insan 65-70 milyon Türk insanın sesidir. Siyasal iktidara hangi milletin iradesini temsil ediyorsunuz diye sormak lazım. Millet size inin artık oradan diyor. Milletin sesine kulak vermelerini dilerim. Onurlu bir şekilde hükümetten çekilmek varken, bu yolun izlenmesi demokrasimiz açısından çok doğrudur. Onursuz bir şekilde indirilmekten çok daha doğrudur. Demokrasimizin yara almaması için siyasal iktidarın hükümetten çekilip derhal erken seçime gitmesi gerekir." şeklinde konuştu.

Ordunun demokrasiye müdahale etmediğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine ve temel niteliklerine karşı davranan bir hükümete karşı müdahale ettiğini ileri süren Hilmioğlu, söz konusu olanın sadece Cumhurbaşkanlığı makamına laik düşünceye sahip bir insanın çıkması değil, aynı zamanda ülkenin laik bir hükümet tarafından yönetilmesi gerekliliği olduğunu söyledi.

Hilmioğlu, "Bu siyasal iktidar bir taraftan kendi düşünceleri doğrultusunda başka Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere bir dini devlet kurmaya yönelik kadrolaşmalar yaptılar. Siyasal iktidarlarını devam ettirmek için yurt dışındaki güçlere her türlü desteği verdiler." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber