İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Devletten fazla para çıkmasın' diyen kahraman

Sabri Gündüz... 15 Temmuz gecesi gözünü kırpmadan hayatını tehlikeye atarak, bir ömür boyu sürecek fedakarlığa soyunan gazilerimizden. Önceki gün sağ bacağı diz altından kesildi. Ameliyat öncesi arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başka bir hastanede operasyon önerisi üzerine "Efendim, operasyonun maliyeti 55 bin TL. Devletten daha fazla para çıkmasına gönlümüz razı olmuyor" dedi

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 23 Şubat 2018 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Devletten fazla para çıkmasın' diyen kahraman

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Tanıdığım 2 Sabri var'' diyerek hikayesini anlattığı 15 Temmuz Gazisi Sabri Gündüz'ün önceki gün sağ bacağı diz altından ameliyatla kesildi. 46 kez ameliyat olan ve enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan 15 Temmuz gazisini ameliyat öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan aradı. Gazi ve şehitlerimizin fedakarlığını ve asaletini bir kez daha ortaya koyan o görüşmenin ayrıntılarına ulaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili Gündüz'den bilgi aldığı görüşmede duygulandıran anlar yaşandı. KARAR'ın aldığı bilgiye göre, tedavi süreciyle ilgili Erdoğan'a bilgi veren Gündüz "46 kez ameliyat oldum. Hissiyat kaybı ve dolaşım bozukluğu vardı. 1 yıldır fizik tedaviye gittim. Enfeksiyon oldu. Sadece parmak uçlarına basabiliyordum. Her bastığımda ağrı çekiyordum. Ciddi ağrılarım vardı" dedi.

Acıbadem Hastanesi'nde kendisiyle çok iyi ilgilenildiğini belirten Gündüz, doktorunun "Enfeksiyondan dolayı seni de kaybedebiliriz. Diz altından bacağın alınması gerekiyor. Gecikirsek diz üstünden kesilmesi gerekir" dediğini anlattı. Daha sonra Bağcılar'daki Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde muayene ve tedavi olduğunu söyleyen 15 Temmuz gazisi Gündüz, burada da aynı teşhisin konduğunu ve ameliyat kararı verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ameliyatla ilgili maddi konuları düşünmememesi gerektiğini devletin tüm masrafları karşıladığını söyledi. Erdoğan, Acıbadem Hastanesi'nde operasyonun yapılmasının daha uygun olabileceğini gerekirse doktorla da görüşebileceğini belirtti.

Sabri ise tedavi olduğu son hastaneye ve doktoruna da güvendiğini kaydederek "Efendim operasyonun maliyeti 55 bin TL. Devletten daha fazla para çıkmasına gönlümüz razı olmuyor. Devlet bizim kendi evimiz..." diye konuştu.

Erdoğan ise "Para pul işlerini dert etme. İki hastane de devletle anlaşmalı. Bunları anında bildireceksin" dedi.

Herkesin kendisine 'sabret' dediğini söyleyen Sabri, " Ben de 'Bu bana Rabbim'den gelen güzel bir hediye. İnsan Rabbin'den gelen hediyeye üzülmez' diyorum" şeklinde konuştu.

Ailesi ve yaşadığı yerle ilgili Gündüz'den bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah kongrelerden sonra ziyaretine geleceğim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 yıldır tedavi gören gazi Sabri Gündüz'ü evinde ziyaret etmişti. Erdoğan, AK Parti Ankara il kongresindeki konuşmasında da Gazi Gündüz'den bahsederek, ''2 Sabri tanıdım ben, birisi bu Sabri ayağı kesiliyor. Diğeri de kendini tankın altına atan Sabri. Onu da çok ameliyat ettiler'' demişti.

Darbe girişiminde FETÖ'cü askerlerin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ağır silahla yaraladığı Sabri Gündüz, önceki gün Medipol Hastanesi'nde Prof. Dr. Ahmet Murat Bülbül tarafından ameliyat edildi. 2 aylık tedavinin ardından Gündüz'e protez bacak takılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber