İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kutlu doğum etkinlikleri yeniden meclis gündeminde

Haber Giriş : 30 Nisan 2007 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında da yer alan ilköğretim öğrencilerinin türbanlı gösterisinden haberi olmadığını söylemesini eleştirdi.

Bakan Çelik'i daha önce verdiği soru önergeleriyle bilgilendirdiğini ifade eden Gazalcı, "Bakan bu uyarılar karşısında hiçbir şey yapmamıştır. Tam tersine Bakanlık yaptığı yönetmelik değişiklikleriyle özel okul ve yurtlarda dinsel gösterileri suç olmaktan çıkarmıştır? diyerek tepki gösterdi.

Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Denizli'de düzenlenen türbanlı ilköğretim öğrencilerinin gösterisiyle ilgili bilgi istedi. Bakan Çelik'e, gösteri düzenlemesine kimin izin verdiğini soran Gazalcı, bu konuda idari soruşturma başlatılıp başlatılmadığı hakkında da yanıt istedi. Çelik'e ?Son yıllarda ülkenin her yanındaki okullarda yaygın olarak Kutlu Doğum törenleri yapılmaktadır. Bu konuda okullara bir yazı ya da genelge gönderilmiş midir? diye soran Gazalcı, Ankara Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, okul müdürlüklerine yazdığı yazıya da değindi. İki imam hatip lisesinin düzenlediği Kutlu Doğum Şöleni'ne okul müdürlerinin ?mutlaka katılmasının? istendiğini ifade eden Gazalcı, durumun laiklik ilkesine, Öğretim Birliğine ve Milli Eğitim Temel Yasası'na uygun olup olmadığını sordu.

Gazalcı, yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Çelik'i Denizli'deki olaylarla ilgili ?bilgimiz yok? şeklindeki açıklamaları nedeniyle eleştirdi. Gazalcı, şöyle dedi:

?Son Denizli olayları da içinde olmak üzere bakanın kendisine birçok kez soru önergesi verilmiştir? Bakan bu uyarılar karşısında hiçbir şey yapmamıştır. Başını kuma sokmuştur. Tam tersine Bakanlık yaptığı yönetmelik değişiklikleriyle özel okul ve yurtlarda dinsel gösterileri suç olmaktan çıkarmıştır. Denizli'deki ve Türkiye'deki okullarda olan olaylar da Sn. Bakanın ileri sürdüğü gibi değildir. Aslında Bakan da bu gerçeği bilmektedir. 11 Nisan 2007 tarihinde Denizli Lütfü Ege Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Akçay'ın yazılı çağrısıyla Halk Eğitim Merkezi'nde kutlu doğum töreni yapılmıştır. Şimdi Bakana sormak gerekir bu olayın Milli Eğitim'le, bakanlıkla ilgisi yok mudur??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber