Hastane var personel yok

Malatya'da yaklaşık 85 milyon TL'ye mal olan Türkiye'nin ilk Karaciğer Nakil Hastanesi'nde, personel sıkıntısı nedeniyle 7 ameliyathanesi kullanılamıyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Şubat 2018 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastane var personel yok

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi yerleşkesi içerisindeki Karaciğer Nakil Hastanesi, 2016 yılında tamamlanarak hasta alımına başlamıştı. Yaklaşık 85 milyon TL'ye mal olan hastane birçok yenilikleri bünyesinde barındırırken, yaşanan personel sıkıntısı her geçen gün biraz daha artıyor. Toplamda 12 ameliyathanenin bulunduğu hastane, personel sıkıntısı nedeniyle yarı kapasitede hizmet veriyor.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Karaciğer Nakil Hastanesinin 20 bin metrekarelik kapalı bir alan üzerinde kurulduğunu ve 154 yatak kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Parlakpınar, "Her türlü cihaz ve donanıma sahip bu hastanemizde 7 tane ameliyathane çalışmıyor. Mevcut yardımcı sağlık ekibi sayısı yetersiz olduğu için ameliyathaneleri faaliyete sokamıyoruz maalesef. Hastane olarak rektörlük vasıtasıyla personel ihtiyacımızı ilgililere bildirdik" dedi. Yaklaşık maliyeti 85 milyon 394 bin TL (inşaat, makine teçhizatı ve tefrişat), kapalı alanı ise 20 bin 500 metrekare olan hastane, 12 ameliyathane ve 36'sı yoğun bakım olmak üzere toplam 154 yatak kapasitesine sahip.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber