İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

DKK'deki darbe girişimi davasına devam edildi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında DKK'deki eylemlere ilişkin 72 kişinin yargılandığı davaya, sanık ve avukatların savunmalarıyla devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2018 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DKK'deki darbe girişimi davasına devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki (DKK) eylemlere ilişkin 72 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen davada, sanıklar ve avukatları, duruşma savcısının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yaptı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde hakim karşısına çıkan sanık eski yarbay Rahim Kürkçü, evinde bulunduğu sırada amirinin kendisini arayarak karargaha gelmesini istediğini aktardı.

Bunun üzerine beylik tabancasını alarak DKK karargahına gittiğini belirten Kürkçü, burada "terör saldırısı olabileceği" şeklinde konuşmalar duyduğunu aktardı.

Bir süre sonra Genelkurmay Başkanlığı karargahı tarafından silah sesleri gelmeye başladığını anlatan Kürkçü, olayları anlamaya çalıştığını, darbe girişimi olduğunu ise çok sonrada öğrendiğini savundu.

Daha sonra geçtiği odasında sabah saatlerine kadar uyuya kaldığını öne süren Kürkçü, bir sonraki gün polise teslim olduğunu söyledi.

Gece boyunca darbe girişimine katkı sağlayacak bir eylemde bulunmadığını iddia eden Kürkçü, amirinin talimatıyla hareket ettiğini, kanunsuz bir emri yerine getirmediğini savundu.

Davanın geldiği aşamada suçsuz olduğunun ortaya çıktığını ileri süren Kürkçü, beraatini istedi.

- "Her gün yaptığım işi yaptım"

Sanık eski uzman çavuş Erdal Özer de önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek savunmasına başladı.

İddianamede hakkında isnat edilen suçlamaların somut delillere dayandırılamadığını iddia eden Özer, darbe girişiminden üç ay sonra tutuklandığını söyledi.

DKK karargahında yaşanan darbe faaliyetlerine ilişkin bilirkişi heyetine bildiklerini anlattığını aktaran Özer, "Eğer darbeci olsaydım herhalde bilgime başvurmazlardı, olaydan üç ay boyunca da karargahta görev vermezlerdi." dedi.

Olay gecesi şarjörlere mermi basmakla suçlandığını ifade eden Özer, güvenlik subaylığında görev yapan bir uzman olarak bu emri yerine getirmesinin doğal bir refleks olduğunu kaydetti.

Uzman erbaş olarak emirleri sorgulamasının söz konusu olamayacağını dile getiren Özer, her gün yaptığı rutin işinden dolayı suçlandığını ileri sürdü.

Özer, "Bilerek eğer mermileri bastıysam, 34 yaşındayım, ömür boyu bu elleri kullanmak nasip olmasın. O gün verilen emirleri yerine getirdim. Kendi isteğimle bir şey yapmadım. Ben her gün yaptığım işin dışına çıkmadım. Uzman erbaşım. Bana verilen emre karşı çıkmam mümkün değil. Bunu herkes biliyor. O gece güvenliğini sağladığım sivillerin gelip burada şahitlik yapmasını istiyorum. Suçsuzum, beraatimi istiyorum." savunmasını yaptı.

Duruşmaya, pazartesi günü sanık savunmasıyla devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber