İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Cinderesi için emir bekliyorlar

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin ve Cinderes'te başlayacak meskün mahal operasyonlarına katılacak jandarma ve polis özel harekatçılar ile korucular İslahiye'de bekliyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Şubat 2018 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cinderesi için emir bekliyorlar

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda öncelikle Cinderes bölgesi ve ardından Afrin merkez olmak üzere meskün mahalde görev yapmak üzere sınıra sevk edilen Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve güvenlik korucuları için Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan Müşterek Görev Merkezi dün törenle açıldı. Zeytin Dalı Harekatı'na katılan birlikleri sevk ve idare eden 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel de törene katılan özel birliklere seslendi.

Kurbanlar kesildi

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Mehmetçik ve ÖSO güçlerinin ilerleyişi büyük bir başarıyla devam ederken, bölgede düzenlenecek meskün mahal operasyonlarına katılmak üzere görev yaptıkları birliklerinden dualar ve kurbanlar kesilerek uğurlanan JÖH ve PÖH timleri ile güvenlik korucuları Gaziantep'in İslahiye ilçesinde İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan Müşterek Görev Merkezi'nde toplandı.

Daha önce Suriyeli sığınmacıların barındığı çadır kentten dönüştürülen merkezin açılışı dün Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Temel, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın da katıldığı törenle yapıldı.

Bölgeye gelen yaklaşık 3 bin 200 JÖH, PÖH ve güvenlik korucusuna seslenen Korgeneral Temel, şunları kaydetti: "80 milyonun duası, desteği arkamızdadır. Hedefimiz tamamen teröristlerdir, PKK'lı, PYD'li, DEAŞ'lı teröristlerdir. Bölge halkı tamamen dostumuzdur, kardeşimizdir. Hiçbirinizin tırnağı bin tane teröristin bedenine eşit değildir. Bize bu şerefli görev nasip oldu, hepinize hepimize bu onur bir ömür yeter. Vazife sırasında görev alanında bir takım zorluklarla karşılaşacağız. Arazi ve hava şartına tahammül edeceğiz. Kahramanlar, her türlü zorluğu yenecek bedenen ve ruhen gelişmiş meslek güveni yüksek arkadaşlarsınız. Sizlere güvenimiz sonsuzdur. Sivillerin emniyeti bizim için olmazsa olmazdır. Sivillerin korunması bizim için elzemdir. Rahat olun, mesleğe girerken ettiğiniz yemini hiç unutmayalım. İcabında vatan, Cumhuriyet, vazife uğrunda canımızı seve seve feda edeceğimiz yönünde yemin ettik. Bu yeminimizi her zaman her yerde hatırlayacağız, teröristin üstüne o şekil gideceğiz. Vatan bizim için olmazsa olmazdır."

Törende konuşmaların ardından komando marşı okundu, dua edildi. Özel birlikler için daha sonra iki koç kurban olarak kesildi. Tören sonrasında protokol üyeleri ile özel harekatçılar merkezdeki alanda hep birlikte cuma namazı kıldı.

Ünal Çam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber