BİK'ten Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sorumlu yayıncılık çağrısı

BİK Genel Kurulu: Harekattaki haklılığımızın, iç ve dış kamuoyunda doğru algılanması için basın ve yayın kuruluşlarına büyük sorumluluk düşmektedir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2018 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BİK'ten Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sorumlu yayıncılık çağrısı

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu, Zeytin Dalı Harekatı'daki haklılığın, iç ve dış kamuoyunda doğru algılanması için basın ve yayın kuruluşlarına büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

Kurumdan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütlerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yapılan açıklamada, BİK Genel Kurulu'nun dün 29. dönem 5. toplantısını yaptığı anımsatıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, gerek yurt içinde gerekse Suriye'de sivil halka karşı suç işleyen, baskı ve yıldırma sonucu Suriye'den yüz binlerce kişiyi Türkiye'ye tehcire zorlayan ve ulusal güvenlik için tehdit oluşturan terör unsurlarını bertaraf etmek için Afrin'de, uluslararası hukuka dayanan meşru haklarını, Türk Silahlı Kuvvetleri vasıtasıyla kullandığı vurgulandı.

Açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Harekattaki haklılığımızın, iç ve dış kamuoyunda doğru algılanması için basın ve yayın kuruluşlarına büyük sorumluluk düşmektedir. Bu sorumluluk, gerçeklerin halkımıza ve dünya kamuoyuna ulaşmasını sağlamanın yanı sıra dezenformasyon ve çeşitli psikolojik saldırı girişimlerini önlemeyi de kapsamaktadır. Basın ve yayın kuruluşlarımızın, bu görevin üstesinden hakkıyla geleceğine dair inancımız tamdır.

Basın, hükümet, üniversiteler, basınla ilgili sivil toplum ve meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan ve iyi yönetişim kurumlarından birisi olan Basın İlan Kurumu'nun Genel Kurulu olarak, dış basın ve yayın organlarında çıkan, gerçeklerle bağdaşmayan, Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını ve bütünlüğünü hedef alan her türlü çarpıtılmış yayını kınarken; Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer güvenlik güçlerimizin göstermekte olduğu fedakarca mücadelede yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz.

Basın İlan Kurumu, bu açıklamayı Türk milletine, insanlığa, tarihe ve geleceğimize karşı sorumluluk olarak görmektedir. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize acil şifalar dileriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber