YÖK suikastçısından şok itiraf!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nurullah İlgün'ün Dink'i öldüren O.S. için "Bu çocuğun geleceği parlak." dediği öğrenildi.

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e suikast girişiminde bulunan Nurullah İlgün'ün Hrant Dink'i öldüren O.S. için "Bu çocuğun geleceği parlak. Şimdiden meşhur oldu. Ne güzel yaptı. Ben de YÖK Başkanı'nı vuracağım" dediği öğrenildi.

Önceki gün gece geç saatlere kadar hákime ifade veren suikast zanlısı Nurullah İlgün, saldırının perde arkasını ifadesinde şöyle anlattı:

"Teziç, eğitimin başında olmasına rağmen eğitim dışı konuşmalar yapıyordu. Çifte standart içeren konuşmaları zoruma gidiyordu. İstanbul'a gelmiş olsaydı, yumurta atarak protesto edecektim. Ankara'ya gelirken amacım öldürmek değildi. Bu olaydan kimsenin haberi yoktu.

Olayın ardından kız arkadaşıma telefon açarak para istedim. Üzerimde Kuvayı Milliye Derneği'ne ait kartvizit olduğu doğrudur. Bu derneği medyadan tanıyordum. Bir gün derneğin yakınından geçerken tanımadığım biri bana derneği tanıttıktan sonra kartını verdi.

Bu kişiyle daha sonra hiç görüşmedim. Orhan Pamuk'un 'Kar' adlı romanını almıştım. İsminin karşısına 'öldün' şeklinde neden yazdığımı hatırlamıyorum."

Nurullah İlgün'ün kız arkadaşı Gülşen K. ifadesinde, suikastçının köylüsü olduğunu ve uzun yıllardır tanıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Son zamanlarda değişik hal ve davranışlar sergiliyordu. Uyuşturucu kullanmaya başlamıştı. Olaydan 20 gün önce hap kullanmış vaziyette eve gelince kovdum. Hrant Dink cinayetinden sonra bana, 'Bak bu çocuk meşhur oldu. Çok güzel yaptı. Böyle adamları gezdirmeyeceksin. Ne güzel yaptı. Geleceği parlak' dedi. Daha sonra 'Ben de YÖK başkanını vuracağım' dedi. Ben YÖK nedir bilmediğim için hiç önemsemedim. 'O kim? Seninle alakası nedir?' dedim fakat cevap vermedi. Sonra da bu olayı gerçekleştirdi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber