Seçim 1 veya 8 Temmuz'da

Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi raportörünün 'Köşk davası'nın reddi yönünde görüş bildirdiği iddiaları üzerine AKP'de hareketli saatler yaşandı. Erdoğan MYK ve mini kabinesiyle yol haritasını belirledi. AKP kulislerine göre erken seçim tarihi 1 ya da 8 Temmuz.

ANAYASA Mahkemesi Raportörü'nün, "Köşk davası"nın reddini istediği iddialarının ardından AKP dün hareketli bir gece geçirdi. Başbakan Tayyip Erdoğan dün akşam önce partisinin MYK'sını, ardından da Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün de yer aldığı mini kabinesini toplayarak, yol haritasını belirledi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin yanı sıra erken seçim konusunun da masaya yatırıldığı bu toplantıya, Erdoğan'ın parti yönetimindeki yakın kurmaylarının yanı sıra Gül ile Başbakan Yardımcıları Abdüllatif Şener ve Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım katıldı.

CHP'nin açtığı davanın reddini isteyen raportör görüşüne ilişkin bilgiyi de Erdoğan'a Çiçek'in getirdiği öne sürüldü. Erdoğan'ın da bunun üzerine Gül ve kabinesinin ağır toplarını partiye çağırdığı savunuldu.

ERKEN SEÇİMİ AÇIKLAYABİLİR

Erdoğan'ın bugün son anda yapmaya karar verdiği Meclis grubunda, erken seçim kararını açıklayabileceği belirtildi. AKP kulislerinde seçim tarihi olarak da 1 ya da 8 Temmuz tarihlerinden söz ediliyor. Ancak, bugünkü toplantıda muhalefete "hodri meydan" çekilerek ilan edilmesi beklenen erken seçime AKP'nin Cumhurbaşkanı seçerek mi yoksa seçmeden mi gideceği konusu ise netlik kazanmadı. AKP kulislerinde, bu konuda Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararın beklenip, buna göre tutum alınabileceği belirtilirken, Yüksek Mahkeme'nin 367'yi zorunlu tutan bir karar alması halinde sürecin daha fazla zorlanmayarak Köşk seçiminin yeni oluşacak Meclis'e bırakılacağı savunuldu.

Erdoğan'ın AKP'nin bugünkü grup toplantısında CHP lideri Deniz Baykal başta olmak üzere muhalefete yanıt da vereceği belirtildi. Erdoğan dün gece partiden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, bugünkü grup toplantısında konuşacağını söylemekle yetindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber