Beyazıt Camii restorasyonu havadan görüntülendi

Tarihinin en büyük restorasyonunu geçiren 512 yıllık Beyazıt Camii'nde çalışmalar devam ediyor. Restorasyonun 2019 Ramazan ayında bitirilmesi ve caminin ilk teravih namazında halka açılması hedefleniyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2018 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beyazıt Camii restorasyonu havadan görüntülendi

Tarihinin en büyük restorasyonunu geçiren tarihi Beyazıt Camii'nde devam çalışmalar havadan görüntülendi. Restorasyon hakkında bilgi veren İstanbul Vakıflar 1'inci Bölge Müdürü Mürsel Sarı, "Hedefimiz, restorasyonu 2019 yılı Ramazan ayına yetiştirip, ilk teravih ile birlikte cemaatine kavuşturmak" dedi.

İstanbul'un fethinden sonra şehirde inşa edilen 2'nci büyük selatin Camii olan Beyazıt Camii'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Sultan 2'nci Bayezid tarafından yaptırılan ve İstanbul'un önemli miraslarından olan Beyazıt Camii, İstanbul Vakıflar 1'inci Bölge Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. Tarihi camide devam eden çalışmalar havadan görüntülendi. Restorasyon kapsamında Vakıflar 1'inci Bölge Müdürlüğünce atanan uzman kontrol heyetinden oluşan Bilim Kurulu tarafından caminin en özgün hali belirleniyor. 2012 yılında restorasyonuna başlanan camide, çiniler, camlar, kapılar, minareler, avlular, avizeler en ince ayrıntısına kadar incelenerek aslına uygun olarak restore ediliyor. Restorasyonuna yaklaşık 29 milyon 750 bin lira civarında bir bütçe ayrılan Beyazıt Camii'nin ise 2019 Ramazan ayında tamamının ibadete açılması hedefleniyor.

"ESER BÜYÜK VE ÖNEMLİ OLUNCA TİTİZLENMEK GEREKİYOR"

Beyazıt Camii restorasyonuna ilişkin bilgiler veren İstanbul 1'inci Bölge Müdürü Mürsel Sarı, "Uzun süre sonra ilk defa kapsamlı bir restorasyona alındı.2012 yılının 8'inci ayı gibi çalışmalara başlandı. Eser büyük ve önemli olunca titizlenmek gerekiyor. Bilim kurulundaki hocalarımızın nezaretinde, onların yönlendirmeleriyle çalışmalar devam etmekte. Doğu ve Batı tarafından tabhaneleri var simetrik bir şekilde. Güneybatı tarafı da Selçuklu özelliklerini taşıyan kırmızı parçaları olan minaremiz var. Bütün camilerde olduğu gibi burada da batı kısmındaki tabhanede ibadet devam ediyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber