?Baskın var'a 3 bin YTL

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından uluslararası kadın ticareti yapan bir şebekeye karşı 2 aylık bir çalışmanın ardından 5 gün önce eşzamanlı düzenlenen Şafak Operasyonu'nda ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

İstanbul'da fuhuş piyasasını elinde tuttuğu belirtilen Ş.Z.'yi ve şebekesini takibe alan Ahlak Büro Amirliği ekipleri, şebeke ile bağlantılı önemli kişileri belirledi. İki ay boyunca dinlenen telefon görüşmelerinde yurtdışından getirilen kadınları müşterilere pazarlayan şebeke ile bağlantılı biri kadın olmak üzere 11 polis memurunu tespit etti.

Önce köstebek belirlendi

Baskınları fuhuş şebekesine Ahlak Büro Amirliği'nde görevli kadın polis Havva Kahraman'ın önceden haber verdiği bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine dev operasyon başlamadan önce 1 ay önce kadın polis, görev yeri değiştirilerek Hırsızlık Büro'ya tayin edildi. Tayinden hemen sonra operasyon için düğmeye basıldı. Ancak yine de baskından haberdar olup şebekeyi arayabileceği ihtimali üzerine kadın polis operasyondan 1 gün önce gözaltına alındı.

İhbar ve yardıma 2 ile 3 bin YTL

Asayiş Şube'de yapılan incelemelerde telefon görüşmelerine takılan biri kadın 7 polis memurunun şebekeye para karşılığında bilgi sızdırdığı ortaya çıktı. İddialara göre gözaltına alınan kadın polis Havva Kahraman'ın şebekeye bağlı hayat kadınlarının bulunduğu otel baskınlarını önceden bildirerek karşılığında 2 ile 3 bin YTL para aldığı belirtildi. Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında görevli 4 polis memurunun da şebekenin çalıştırdığı hayat kadınların yurtdışına giriş ve çıkışları konusunda yardımcı oldukları belirtildi. Şebekeye bu konuda yardım eden polislerin de buna karşılık 2 ile 3 bin YTL aldıkları iddia edildi.

163 KADIN KURTARILDI

Şafak Operasyonu'nda şebeke lideri Ş.Z., yardımcıları H.T., M.S.Ş. ve M.T. ile 35 kişi gözaltına alınmıştı. Elebaşı Ş.Z.'nin Bakırköy'deki evinde müşteri listesinin bulunduğu telefon fihristinde inceleme yapan polis, kadınların, haftalık veya aylık kiralandığını tespit etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber