Yargıtay hakimi 'AK Parti'ye göz açtırmayacağız' demiş

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Metin Heper, yargının AK Parti iktidarına önyargı ile yaklaştığını belirtti. 3 Kasım seçimlerinden sonra Yargıtay üyesi bir hâkimin kendisine, "Biz bunlara göz açtırmayacağız." dediğini açıklayan Heper, "Bir hâkim ne insanlara göz açtırmak ne de açtırmamak yetkisine sahip.

Heper'e göre yargı önyargılı

O, önündeki dosyaya bakacak." dedi. Radikal Gazetesi'nden Neşe Düzel'e konuşan Heper, Türkiye'de ilk kez İslami gelenekten gelen bir partinin tek başına iktidara geldiğini kaydetti. Heper, 1923'ten beri bürokrasinin böyle bir partiyle çalışmadığını ifade ederken, iş yapmak için bürokraside değişiklikler yapmanın kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Heper, "AB sürecine, ekonomiye, yabancı sermaye girişine, dış politikaya baktığınızda, bu yeni atananlar başarılılar. İşler iyi gidiyor. Demek ki, dindar da olsalar bu insanlar ehliyetliler. AKP'nin şu ana kadar yaptıklarına bakıldığında, din devleti kurma isteğinin olmadığı görünüyor. AB yolunda ilerlerken din devletine doğru yol almak mümkün mü? Burası din devleti olsa, bizi AB'nin içinde tutarlar mı? Türkiye'de askerî müdahale oldu, bizi Avrupa Konseyi'nden neredeyse çıkarıyorlardı." diye konuştu. AK Parti'nin laik düzeni yıkmak gibi bir niyetinin olduğu görüşüne katılmadığını ifade eden Heper, kendilerindeki değişimi kabul edenlerin eskiden İslamcı saydıkları kişilerin değişebileceğini kabul etmemesini eleştirdi. Eski bir Maoist'in bugün liberal görüşleri savunup Zaman Gazetesi'nde yazabildiğine işaret eden Prof. Heper, "Eskiden İslamcı olduğu düşünülen insanlar da bugün liberal olabilirler." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in CHP'li olduğuna işaret eden Dekan Heper, Sezer'in 7 yıllık görev süresi boyunca toplumu kucaklayamadığını vurguladı. Prof. Heper, bu yüzden "CHP'liler Çankaya'ya çıkabilir, AK Partililer çıkamaz." şeklindeki yaklaşımı "bölücülük" olarak değerlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber