AKP'nin erken seçim kararı aldığı iddia edildi

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı'nın yayınladığı bildiriye sert bir bildiriyle karşılık veren hükümet, tartışmaları sona erdirmek için erken seçime gitmeyi düşünüyor.

Edinilen bilgilere göre, AK Parti yetkilileri Yüksek Seçim Kurulu ile görüşüldükten sonra belirlenecek seçim için de üç tarihi öne çıkarttı. Buna göre, seçimler için belirlenen en yakın tarih 24 Haziran, diğer seçenekler ise 1 ve 8 Temmuz'da sandığa gitmek olacak.

Edinilen bilgilere göre, seçim tarihi Anayasa Mahkemesi kararı çıkmadan kamuoyuna açıklanmayacak.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin yapılan değerlendirmede ise 2 ayrı senaryo gündeme geldi.

Bunlardan birincisine göre; eğer yüksek mahkeme, CHP'nin yaptığı başvuruyu kabul ederse, 367 oya ulaşmak için yeni bir tur yapılmayacak. AK Parti Meclis Grubu olağanüstü toplanarak derhal erken seçim tarihi ilan edilecek.

İkinci senaryoya göre, mahkeme başvuruyu reddederse; Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçilecek ardından Gül Çankaya Köşkü'ne oturduktan sonra yine 4 Kasım beklenmeyecek ve seçimler öne alınacak.

Bu arada, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı bildirisinin ardından kapsamlı ilk değerlendirmeyi de partisinin grup toplantısında yapacak.

Kaynaklar, Erdoğan'ın toplantıda önemli açıklamalarda bulunacağını öne sürüyor. Erdoğan'ın başta CHP olmak üzere muhalefet partilerine ağır eleştirilerde bulunması bekleniyor.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber