DİSK: Tertip Komitesi üyeleri, zor kullanılarak gözaltına alındı

Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-DİSK 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, 1 Mayıs nedeniyle "acil açıklama" yayınladı. Çam, Tertip Komitesi üyelerinin İnönü Stadyumu önüne zor kullanılarak gözaltına alındığını bildirdi.

DİSK 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, 1 Mayıs nedeniyle "acil açıklama" yayınladı. Çam, "Tertip Komitesi üyeleri İnönü Stadyumu önüne geldiklerinde 2000 kadar çevik polis tarafından saldırıya uğramış ve dövülerek gözaltına alınmışlardır. Nereyi götürüldükleri hakkında bir bilgi bulunmamaktadır" dedi.

DİSK 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Musa Çam yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs Tertip Komitesi üyeleri KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir, KESK Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Göğçe, Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, ÖDP İl Başkanı Alper Taş, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yeşil ve bir grup sendikacının, zor kullanılarak gözaltına alındığını ifade etti.

Ankara'dan gelen otobüslerin de gişelerde polis tarafından durdurulduğunu söyleyen Çam, "Araçlar, Ankara'ya geri gönderilmeye zorlanıyor. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın nereye götürüldüğünü bilmiyoruz" diye konuştu. Açıklamada, Ayşe Arapgöz isimli bir vatandaşın kolundaki kırık ve geçirdiği beyin travması nedeniyle Göztepe Hastanesine kaldırıldığı belirtildi. Halen 4 aracın çevik kuvvet ekipleri tarafından Etiler Polis Okulu bahçesinde tutulduğunu söyleyen Çam, gözaltına alınanların bulunduğu diğer 4 aracın da Beşiktaş'ta tutulduğunu dile getirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber