Müftüye 1500 YTL ceza

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye'nin Kadirli İlçe Müftüsü Şemsettin İnceler, bir kişiye, ?Şerefsiz, adi, zibidi' dediği gerekçesiyle 1500 YTL para cezasına çarptırıldı. Müftünün cezası ertelenmedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait Kadirli Müftülüğü altındaki yaklaşık 7 metrekarelik kitapçı dükkanı kiraya verilmek üzere 13 Şubat 2006'da ihaleye çıkartıldı. İddiaya göre Kadirli Müftüsü Şemsettin İnceler, şoförü Niyazi Atcı ve müftülük çalışanı 45 yaşındaki Nurettin Gişioğlu aracılığıyla, 51 yaşındaki Hanifi ve eşi 46 yaşındaki Songül Uğur'u ihaleye girmemeleri yönünde tehdit etti.

Uğur çiftinin ihaleye girmekte ısrar etmesi üzerine müftü İnceler, herkesin gözü önünde Hanifi Uğur'a ?Şerefsiz, adi, zibidi' diyerek hakaret etti. İhalenin iptal edilmesinin ardından Uğur çiftinin şikayeti üzerine, Müftü İnceler ile şoförü Atcı ve müftülük çalışanı Gişioğlu hakkında Adana 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?İhaleye fesat karıştırmaya teşebbüs ve hakaret' suçundan dava açıldı. Suçlamayı reddetti.

Tutuksuz yargılanan Müftü İnceler ve 2 müftülük çalışanı karar duruşmasında suçlamayı kabul etmedi. Müftü İnceler, ?İhaleye engel olmadım. Hanifi Uğur'a hakaret etmedim? dedi. Daha önceki duruşmalara katılan Uğur çifti ise, müftü ile müftülük çalışanlarının kendilerine hakaret ettiğini iddia edip cezalandırılmalarını istedi. Tanık Mevlüt Abbasoğlu da, Müftü İnceler'in ihale salonunda Hanifi Uğur'a hakaret ettiğini söyledi. Mahkeme heyeti, ?hakaret' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istenen Müftü İnceler'i 1500 YTL para cezasına mahkum etti. Müftünün, işlediği suçtan pişmanlık duymadığı ve bir daha suç işlemeyeceği kanaati oluşmadığı için para cezası ertelenmedi. ?İhaleye fesat karıştırmaya teşebbüs' suçundan ise 12'şer yıl hapis cezası istenen müftü İnceler, bu suçtan birlikte yargılandığı 2 müftülük çalışanı ile birlikte delil yetersizliğinden beraat etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber