Tüpraş, eski genel müdürü Işık'a açtığı davadan feragat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüpraş'ın dün yapılan olağan genel kurulunda, şirketin eski Genel Müdürü Kemal Işık'a, iflas eden Marmarabank ve Impexbank'a yatırdığı toplam 27.5 milyon dolar ve 23.2 milyon YTL'nin batırarark basiretsiz davrandığı gerekçesiyle açılan davadan sonuçlardan feragat edilmesine karar verildi. Söz konusu davada, mahkeme bu paranın Işık'tan geri alınmasına karar vermişti.

Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri'nden İMKB'ye gönderilen açıklamada, şirktin Yönetim Kurulu Başkanlığına Mustafa Koç'un, Başkan Vekilliğine Ömer Koç'un seçildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca şirketin denetimden sorumlu komite üyeliklerine, yönetim kurulu üyelerinden Erol Memioğlu ve Cüneyt Ağca'nın seçildiği kaydedildi.

Açıklamada, dün yapılan olağan genel kurul toplantısında şirketin geçen yıl faaliyetlerinden, Sermaye Piyasası Kanunu ve Kurulu düzenlemelerine göre 822 milyon 430.4 bin YTL konsolide vergi sonrası net kar elde ettiği bildirildi. Açıklamada, 2006 yılı bilanço aktif toplamının 6 milyar 993.5 milyon YTL olduğu, şirketin yasal kayıtlarına göre ise 724 milyon 450.5 bin YTL vergi sonrası net kar elde edildiği belirtildi.

Yasal kayıtlara göre hazırlanan mali tablolardaki dağıtılabilir cari dönem karının, Sermaye Piyasası Kanunu ve kurulu düzenlemelerine göre hazırlanan mali tablolardaki dağıtılabilir cari dönem karından daha düşük olduğunu işaret edilen açıklamada, bu nedenle dağıtıma esas alınacak karın yasal kayıtlardaki 724 milyon 450.5 bin YTL olduğu anlatıldı. Açıklamada, buna göre cari dönem karından 659 milyon 729.3 bin YTL'nin hissedarlara temettü, 64 milyon 720.8 bin YTL'nin yüzde 10 ikinci tertip ihtiyat ve bakiye, 373.94 YTL'nin de fevkalede ihtiyat olarak ayrılmasının olağan genel kurulda teklif edildiği belirtildi.

Söz konusu teklifin kabul edilmesi halinde, yasal kayıtlar esas alınarak nakit temettü tutarının tamamının cari yıl istisna olmayan kazançlardan karşılanacağı ifade edilen açıklamda, temettü dağıtım tarihinin ise 31 Mayıs 2007 olarak belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca şirket eski genel müdürü aleyhine açılan davalardan ve sonuçlardan feragat edilmesine karar verildiği bildirildi. Tüpraş eski Genel Müdürü Kemal Işık'ın, iflas eden Marmarabank ve Impexbank'a yatırdığı toplam 27.5 milyon dolar ve 23 milyar 201 milyon liranın batması nedeniyle açılan davada, mahkeme bu paranın Işık'tan geri alınmasına karar vermişti.(ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber