'Sosyal güvenlik reformu mutlaka gerçekleşecek'

Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Reformunun mutlaka gerçekleşeceğini söyledi.

Başesgioğlu, bir mesaj yayınlayarak çalışanların 1 Mayıs gününü kutladı. Toplumun her kesimindeki bütün çalışanların bu anlamlı gününü kutladığını belirten Başesgioğlu, 1 Mayıs'ın Türkiye'de ve dünyada uzun yıllardır çalışanların hak arama sembolü haline geldiğini belirtti.

Çalışma hayatını daha ileri seviyelere getirebilmek için diyalog ve işbirliği içinde çalışmaların sürdürülmesi ve sorunlara hep birlikte çözüm üretmek için elden gelen tüm çabanın gösterilmesi gerektiğini ifade eden Başesioğlu, şöyle dedi:

"Bakanlık olarak göreve geldiğimiz günden itibaren, çalışma hayatımızı çağdaş normlara getirmek ve çalışanlarımıza daha sağlıklı, güçlü ve etkin hizmet verebilmek için birçok alanda düzenleme yaptık. Bu düzenlemelerden biri de Sosyal Güvenlik Reformudur. Sosyal Güvenlik kurumlarını tek çatı altında toplayan Sosyal Güvenlik Kurumu Kanununu çalışma hayatına kazandırdık. Bilindiği gibi Genel Sağlık Sigortası ve Emeklilik Sistemini düzenleyen Kanunlar, Anayasa Mahkemesince iptal edilmiştir. Bu nedenle yürürlük tarihi ertelenmiştir. Ancak ülkemizin geleceği için hayati öneme haiz bu reformu gerçekleştirme azim ve kararlılığımız devam etmektedir. Bu çerçevede sosyal taraflarımızın görüşlerine sunmak üzere çalışmalarını yaptığımız 'Beyaz Kitap' tamamlanmaştır."

Başesgioğlu, Sosyal ortaklarımızla birlikte ülkemiz gerçeklerine uygun Sosyal Güvenlik Reformu mutlaka hayata geçirilecektir" dedi. Başta Sosyal Güvenlik Reformu olmak üzere 1 Mayıs'ların çalışma hayatının sorunlarını gidermek adına çeşitli toplantı, seminer, panel ve buna benzer aktivitelerle kutlanması düşüncesinde olduğunu belirten Başesgioğlu, "Ülkemizin içinde bulunduğu başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iç ve dış gelişmelere dikkat edildiğinde her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenmemiz gerekmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber