Taksim'deki sendikacılara 'dağılın' uyarısı

Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Taksim Meydanı'nda sendika başkanları öncülüğünde toplanan ve sayıları her geçen dakika artarak yaklaşık 3 bin kişiye ulaşan grubu ikiye ayıran güvenlik güçleri, grubun dağılmaması halinde müdahale edeceğini açıkladı. Dolapdere'de toplanan bir gruba ise polis müdahale etti. Olayların Taksim Meydanı'na sıçramasından endişe ediliyor.

-İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan Kriz Masası'nda yaptığı açıklamada şu ana kadar 580 kişinin gözaltına alındığını belirterek, güvenlik üçlerine yöneltilen eleştirilerin haksız olduğunu savundu.

Taksim Meydanı'nda sendika başkanları öncülüğünde toplanan ve sayıları her geçen dakika artarak yaklaşık 3 bin kişiye ulaşan grubu ikiye ayıran güvenlik güçleri, grubun dağılmaması halinde müdahale edeceğini açıkladı.

DOLAPDERE'DE ÇATIŞMA

Dolapdere'de toplanan bir gruba ise polis biber gazı ile müdahale etti. Eylemciler güvenlik güçlerine molotof kokteylleri ile yanıt verdi. Çatışma sürüyor. Çatışmaların Taksim Meydanı'na sıçramasından endişe ediliyor.

Bu arada, Taksim Meydanı'nda hiç pankart ve döviz açılmazken yalnızca siyah flamalarla meydana giren bir grup göze çarpıyor. Polis, meydanda toplanan grubun etrafını çevirirken, basın mensuplarını da çemberin dışına çıkması için uyarıyor.

Öte yandan, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan Kriz Masası'nda yaptığı açıklamada şu ana kadar 580 kişinin gözaltına alındığını belirterek, güvenlik güçlerine yöneltilen eleştirilerin haksız olduğunu savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber