1 Mayıs'ta gerginlik sürüyor... Çatışma Okmeydanı'na sıçradı

Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-1 Mayıs 1977'de öldürülen 34 kişinin anısına Taksim Meydanı'nda gerçekleştirmek istenen anma törenine sert müdahale eden güvenlik güçleri ile göstericiler arasında yer yer çıkan çatışmalar Okmeydanı'na sıçradı.

-Okmeydanı Piyalepaşa girişine barikat kuran eylemciler ile polis arasındaki çatışma sürerken, polisin biber gazlı müdahalesine göstericiler taşla yanıt verdi. Çatışma sürüyor.

1 Mayıs 1977'de öldürülen 34 kişinin anısına Taksim Meydanı'nda gerçekleştirmek istenen anma törenine sert müdahale eden güvenlik güçleri ile göstericiler arasında yer yer çıkan çatışmalar Okmeydanı'na sıçradı.

Okmeydanı Piyalepaşa girişine barikat kuran eylemciler ile polis arasındaki çatışma sürerken, polisin biber gazlı müdahalesine göstericiler taşla yanıt veriyor.

Güvenlik güçleri, Okmeydanı'ndan Taksim'e yürümek isteyen yaklaşık 500 kişiye biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale üzerine Okmeydanı'nın ara sokaklarına dağılan grupla güvenlik güçleri arasındaki yer yer kovalamaca yaşanıyor.

Öte yandan, Tarlabaşı'ndan Taksim Meydanı'na yürümek isteyen yaklaşık bin kişiye de müdahale edildi. ?Tam Bağımsız Özgür Demokratik Bir Türkiye? yazılı bir pankart açan grubun meydana girmesine izin vermeyen polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Olaylar sırasında Cumhuriyet gazetesinin foto muhabiri Vedat Arık'ın başına taş isabet etti. Arık hastaneye kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber