Eski BDDK Başkanı Akçakoca'ya beraat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Engin Akçakoca, EGS Bank'ın, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devrinden önce iş adamı Abdülkadir Konukoğlu'nun hisselerinin EGS İç ve Dış Ticaret A.Ş.'ye devredilmesine izin vererek, ?görevini kötüye kullandığı? iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Ankara 6. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, sanık Akçakoca'nın avukatı Osman Kürkçüoğlu katıldı.

Avukat Kürkçüoğlu, yargılama sürecinde hazırlatılan bilirkişi raporunun da Engin Akçakoca lehine olduğunu belirterek, raporun göz önünde bulundurularak karar verilmesini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Vahit Civelek de daha önce açıkladığı esas hakkındaki görüşünü tekrarlayarak, Akçakoca'nın, Abdülkadir Konukoğlu'nun hisse devirlerine izin verilmesini sağlayarak ve bankalar yeminli murakıplarına inceleme yaptırmayarak ?görevi kötüye kullanma? suçunu işlediğini iddia etti.

Savcı Civelek, Akçakoca'nın, lehine olan 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 257/1 ve 53. maddelerinde yer alan ?görevi kötüye kullanmak? suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Yargıç Zülfü Yılmaz, Akçakoca'nın üzerine atılı ?görevi kötüye kullanmak? suçunu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından, beraat kararı verildiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber