'Oğlunun asker arkadaşıyım' diyerek yüzüğünü ve banka cüzdanını çaldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'da 76 yaşındaki Zaide Karaağaç, kendisini oğlunun asker arkadaşı diye tanıtıp, adıyla hitap ederek güven sağlayan dolandırıcıya parmağındaki alyansını ve banka cüzdanını kaptırdı.

Osmangazi İlçesi'ne bağlı Koğukçınar Mahallesi'ndeki evinde yalnız yaşayan Zaide Karaağaç, dün akşam saatlerinde marketten ekmek almaya gitti. Ekmek alıp evine yürüyerek dönen Karaağaç'ın arkasından yaklaşan bir kişi, ?Zaide teyze' diye seslenerek, kendisini oğlunun asker arkadaşı diye tanıttı.

Kendisiyle birlikte yürümeye başlayan dolandırıcının oğlunun asker arkadaşı olduğuna inanan Karaağaç, evinde misafir etmek istediğini söyledi. Karaağaç'ın evine giden dolandırıcı, nasıl geçindiğini, birikmiş parası olup olmadığını sordu. Karaağaç'ın ölen kocasından kalan maaşla geçirdiğini söylemesi üzerine, ?Banka defterini getir. Senin maaşına zam yaptıracağım'' dedi.

Karaağaç'ın getirdiği banka cüzdanını inceleyen dolandırıcı, yaşlı kadının parmağındaki alyansa da bakmak istedi. Karaağaç, parmağındaki yüzüğü çıkarıp verirken, dolandırıcı su istedi. Elinde bir bardak suyla dönen Karaağaç'a ?Ben çeşme suyu içmiyorum. Gidip bakkaldan kendime su sana da yiyecek bir şeyler alayım'' diyen dolandırıcı evden çıkıp uzaklaştı.

Bir süre bekleyen ancak, yüzüğü ve banka cüzdanını da yanında götüren kişinin dönmemesi üzerine dolandırıldığını anlayan Karaağaç, polise giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, dolandırıcının kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber