İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2 kız öğrenciyi arabayla kaçırmak istediler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 16:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Samsun'un Tekkekoy ilcesinde iki kiz ogrenci, kacirilmak istenirken otomobilden atlayarak kurtuldu.

Edinilen bilgiye gore, Tekkekoy ilcesi 19 Mayis Mahallesi'nde bulunan henuz kimligi tespit edilemeyen bir sahis, okul yolunda bulunan kiz ogrencileri okula goturme bahanesiyle otomobile bindirmek istedi. Birkac ogrenciye 'Sizi okula gotureyim' seklinde teklifte bulunan sahis, lise ogrencilerinden ret cevabini alinca, ayni guzergahta bulunan iki ilkogretim okulu ogrencisi kardese ayni teklifi iletti. Yaslari kucuk olan iki kiz kardes, otomobile bindi. Diger ogrencilerin, iki kardesin otomobile bindigi ve

okul yolundan cikarak baska istikamete gittiklerini gormesi uzerine durumu velilerine bildirdi. Otomobille giden iki kardes ise fazla uzaklasmadan, otomobilden atladi. Iki ilkogretim ogrencisi kardes, vucudunun cesitli yerlerinden yaralandi.

Durumun polise bildirilmesinin ardindan kacirilma ve alikoyma olayina karistigi iddia edilen otomobil ele gecirildi ve supheli olarak gozaltina alinanlarin oldugu bildirildi. Olayi duyan ilce sakinleri ise dun gece saatlerinde ilce polis merkezi onunde toplanarak sahislari bekledi. Olayla ilgili supheliler uzerinde calisma surdurulurken, konuyla ilgili yetkililerden herhangi bir bilgi verilmedi. Kacirilma olayini duyan ve korkuya kapilan velilerden bazilari cocuklarini okula gondermedi. Cocuklari ayni

okulda okuyan Kenan Dulger isimli veli, ilcede panik havasi bulundugunu ve bircok velinin korktuklari icin cocuklarini okula gondermedigini soyledi. Gerekli onlemin alinarak ilcede guvenligin saglanmasini isteyen Dulger, "Veliler cocuklarini uyarsin. Cocuklar tanimadiklari insanlarla konusmasin ve araclarina binmesinler. Yasanan olay hepimizi urkuttu ve uzdu. Cocuklar otomobilden atlayarak kurtuldular. Toplum icerisinde konuya gerekli duyarlilik gosterilmeli. Hepimizin cocuklari var. Bu tur olaylarin bir daha yasanmamasi icin onlem alinmasini istiyoruz" dedi.

Ilcede herkesin olayi konustugunu ve endisenin hakim oldugunu dile getiren veli Omer Malkoc, "Okula gidip gelirken cocuklarimizi biz goturuyoruz. Okul cevresinde bekliyoruz. Hepimiz cok korktuk" diye konustu. Kemal Gungor ise, halkin tedirgin olduguna dikkat cekti. Okul ogrencileri korkularini dile getirerek, bircok arkadaslarinin korkarak okula gelmedigini ifade etti. Kacirilan kiz cocuklarinin ailesi, cocuklarin korku icinde olmalari ve diger nedenleri gerekce gostererek basin mensuplariyla gorusmek istemedi. Emniyet yetkilileri ise konuyla ilgili herhangi bir aciklama yapmadi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber