İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Okmeydanı'nda 1'i ağır 4 yaralı

Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Mayıs gösterilerine katılmak için sayıda kişinin Okmeydanı'ndan Taksim'e çok gerçekleştirdiği yürüyüşe polisin müdahale etti. Gün boyu süren çatışmalarda 1'i ağır olmak üzere 4 kişi yaralanırken, bölgede gergin bekleyiş sürüyor.

Okmeydanı'nda gösteri yapan ve polisin biber gazıyla müdahale ettiği grup, Piyale Paşa Bulvarı'na barikat kurdu. Taksim Meydanı'na yürümek amacıyla Okmeydanı'nda aralarında demokratik kitle örgütlerinin de bulunduğu kalabalık bir grup, Fatma Girik Parkı yakınlarında bir araya geldi. Buradan Taksim'e doğru yürüyüşe geçen yüzlerce kişiye Piyalepaşa Bulvarı'nda gaz bombalarıyla müdahale edildi. "Yaşasın 1 Mayıs", "Biji yek Gulan", "Kahrolsun faşizm" sloganları atan grup, bu kez Okmeydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polis ve eylemciler arasında kovalamaca ve taşlı sopalı çatışma yaşandı.

Polis müdahalesine göstericilerin taşla karşılık vermesiyle, mahalle aralarında devam eden çatışma sırasında, gaz bombaları kimi zaman evlerin içine atıldığı görüldü. Olaylar sırasında atılan taşlardan biri Cumhuriyet gazetesinin foto muhabiri Vedat Arık'ın başına isabet etti.

Polise molotofkokteyli ve taşlı saldırıda bulunan gruptan bazı göstericilerin, çıktıkları bina çatılarından polislere kiremit ve taş attıkları görüldü. Bu arada, atılan molotofkokteylinin isabet ettiği bir polis memuru hafif yalandı. Ara sokaklarda gösterilere devam eden grupların yaktığı bir otomobil de, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Polisler ile göstericiler arasındaki kovalamaca, Piyalepaşa Caddesi'ne çıkan ara sokaklarda devam etti. Gösterilerde, 1'i ağır olmak üzere 4 kişi yaralandı.

Sabah saatlerinde başlayan gösteri ve çatışmalar sona ererken, Okmeydanı'nda gergin bekleyiş sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber