İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

ÖSYM'den Sonra Sıra AÖF'te..

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, uzun süre, yaptığı sınavların sorularını ve cevaplarını yayımlamamıştı. Ancak, daha sonra gerek Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun kararı gerekse de bu kararın iptali için açılan davanın kaybedilmesi nedeniyle 2006 yılı başından itibaren soru ve cevaplar yayımlanmak zorunda kalınmıştı. Şimdi benzer bir süreç açık öğretim sınavı soru ve cevapları için geçerli... Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 17:26, Son Güncelleme : 16 Eylül 2020 02:29

Bir ziyaretçimiz, girdiği açık öğretim sınav soru ve cevaplarının tarafına verilmesi için, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde Anadolu Üniversitesine, 2005 yılında başvuru yaptı.

Anadolu Üniversitesi, telif hakları yasasını gerekçe göstererek, başvuruya olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine 2005 yılında Başbakanlıktaki Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna başvuru yapıldı. Kurul, üniversitenin soru ve cevapları vermesi gerektiğine karar verdi.

Anadolu Üniversitesi, Kurulun bu kararına karşı idari yargıda yürütmeyi durdurma davası açtı. Ancak, memurlar.net'in edindiği bilgilere göre mahkeme, üniversitenin yürütmeyi durdurma talebini geçtiğimiz günlerde görüşmüş ve reddetmiştir. Üniversite de, bunun üzerine soru ve cevapların birer örneğini başvuru sahibine iletmiştir.

Üniversitenin bu işleminin bireysel değilde genel bir nitelik taşıyıp taşımayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak... Ancak memurlar.net olarak şunu ifade edebiliriz: Başvuru yaptıktan sonra aldığı cevap üzerine itirazda bulunan veya dava açan herkes bu soru ve cevapları alabilecektir.

Anadolu Üniversitesinin, bir an önce şeffaf bir anlayışa kavuşarak, soru ve cevapların birer örneğini internetn üzerinden adaylara duyurmasını umut ediyoruz...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber