Başbakanlık: Başbakan, Org. Büyükanıt ile cumartesi öğleden sonra görüştü

Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık kaynakları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Genelkurmay açıklamasının yapıldığı saatlerde istirahat halinde olduğunu ve bu nedenle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı gece telefonla aradığı yönündeki haberleri teyit edemeyeceklerini kaydederken, Başbakan Erdoğan'ın Orgeneral Büyükanıt ile Cumartesi günü öğleden sonra telefonla görüştüğünü bildirdiler.

Başbakanlık kaynaklarından konuya ilişkin alınan bilgi şöyle:

"Sayın Başbakanımız, Genelkurmay açıklamasının yapıldığı saatlerde istirahat halindeydi. Bu nedenle Sayın Büyükanıt'ı gece telefonla aradığı yönündeki haberleri teyit edemiyoruz.

Sayın Başbakan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ile Cumartesi günü öğleden sonra telefonla görüştü. Yanında da kimse yoktu.

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, nihai şekil ortaya çıktıktan sonra hükümet açıklamasını yaptı. Telefonla ya da başka bir şekilde metne sonradan ekleme yapılmadı." Öte yandan, AK Parti TBMM grup toplantısının, Anayasa Mahkemesi'nce cumhurbaşkanı seçimine ilişkin bugün verilmesi beklenen karar nedeniyle yarına ertelendiği de ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber