Kılıç: Oylamanın ilk turu yenilenecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerini iptal ederek, yürürlüğünü durdurdu. Bundan sonraki süreçte ilk tur seçimlerinin yenilenmesi gerekiyor.

Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerini iptal ederek, yürürlüğünü durdurdu. Bundan sonraki süreçte ilk tur seçimlerinin yenilenmesi gerekiyor.

Anayasa Mahkemesi CHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk tur oylamasının iptali ve yürürlüğünü durdurma başvurusunu bugün görüşerek karara bağladı. Saat 14.00'te toplanan Yüksek Mahkeme kararını akşam saat 18.00'de açıkladı. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, karara ilişkin yaptığı açıklamada, 11. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin gereken toplantı yeter sayısını hatırlatarak, 27 Nisan 2007 tarihli yapılan ilk tur oylamasının bir iç tüzük değişikliği niteliğinde görüldüğünü ve Anayasa'ya aykırı olduğu yönünde kendisinin ve üye Sacit Adalı'nın karşı oyuyla 9'a 2 kabul edildiğini açıkladı. Kılıç, CHP'nin başvurusunun oy çokluğuyla kabul edildiğini ve Cumhurbaşkanlığının ilk tur seçimlerinin iptal edildiğini ve yürürlüğünün durdurulduğunu kaydetti. Kılıç, bundan sonraki sürecin ne olacağı yönündeki soruya, bundan sonraki sürecin Meclis'in arefesinde olduğunu, kararın gerekçesini en kısa sürede yazacaklarını belirtti.

Kılıç, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2. tur oylamaya geçilmeyeceğini, Anayasa Mahkemesini'nin verdiği bu kararla ilk tur oylamanın yenileceğini söyledi. Kılıç, verdikleri kararın yarın Meclis Başkanlığı'na bildireleceğini kaydetti. Kılıç, bir soru üzerine, bundan sonraki kararın Meclis'te olduğunu, seçimlere devam edip etmeme konusunda Meclis'in karar vereceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber