28 Şubat mağdurları için 'iade-i itibar' çalışması yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat mağdurlarının yeniden yargılanması için sorular soruya verdiği cevap: Bu konu ile ilgili Adalet Bakanlığı'nın yaptığı bir çalışma var. Ama bu ne zaman neticelenir, bu tabii ki yargı meselesi. Bunu şu an benim söylemem mümkün değil. Ama biz arkadaşlarımıza, 'Bu konuda adaletin tecellisi için bir yasal çalışma yapın' dedik. Şu anda Adalet Bakanlığı'nda böyle bir çalışmayı arkadaşlarımız yürütüyorlar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Mart 2018 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
28 Şubat mağdurları için 'iade-i itibar' çalışması yapılıyor

Vahap MUNYAR / DAKAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali'yi kapsayan Afrika turunun Dakar durağında kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

FETÖ İLE MÜCADELE SÜRE VEREMEYİZ

Afrin konusu öne çıkınca FETÖ'yle mücadelenin sekteye uğraması söz konusu mu? FETÖ'nün kökü ne zaman kazınacak?

Bu öyle süre verilebilecek bir konu değil. Mücadele devam ediyor. Yargılama neticesinde verilmeye başlamış cezalar var. Müebbete mahküm olanlar var, bakıyorsunuz, 15, 20, 30 yıl mahküm olanlar var. Süre veremeyiz ama yapmamız gereken, mücadeleyi kararlı biçimde sürdürmektir. Kovalamaya devam edeceğiz.

28 ŞUBAT MAĞDURLARI İÇİN YASA ÇALIŞMASI

28 Şubat mağdurlarının özgürlüklerine kavuşması, iade-i itibar için bir çalışma var mı? Yeniden yargılama süreci olur mu?

Bu konu ile ilgili Adalet Bakanlığı'nın yaptığı bir çalışma var. Ama bu ne zaman neticelenir, bu tabii ki yargı meselesi. Bunu şu an benim söylemem mümkün değil. Ama biz arkadaşlarımıza, 'Bu konuda adaletin tecellisi için bir yasal çalışma yapın' dedik. Şu anda Adalet Bakanlığı'nda böyle bir çalışmayı arkadaşlarımız yürütüyorlar

Vahap Munyar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber