Dünya flaş olarak duydu, geceyarısı bildirisine atıf yapıldı

Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar dış basında da geniş yankı buldu. Dünya televizyonları da son dakika gelişmesi olarak duyurdukları haberlerinde haberi izleyenlerine duyurdu.

El Cezire Televizyonu canlı yayından verdiği haberinde Anayasa Mahkemesi ordunun açıklamasının etkisinde kalarak karar verdi derken

BBC laik muhalefet partinin itirazı kabul edilirken ordunun ilgisi üzerinde durdu.

CNN Televizyonu da kararın erken seçime yol açabileceği yorumunu yaptı.

Amerika'nın Sesi Radyosu da, Anayasa Mahkemesi'nin, TBMM'de izlenen yönteme itiraz eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığı başvuruyu haklı bulduğunu duyurdu. Radyo, Mahkeme'nin TBMM'de seçim sürecinin yeniden başlaması gerektiğini ve ilk iki turda 367 üyenin toplantıya ve oylamaya katılması gerektiğini söylediğini kaydetti.

Fransız Le Monde gazetesi, "son dakika" ibaresi ile internet sayfasında yayınladığı haberde "Anayasa Mahkemesi, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunu iptal etti" ifadesini kullandı.

Alman yayın kurumu Deutsche Welle de, "İlk tur seçim iptal" başlığı ile duyurduğu Anayasa Mahkemesi kararı için Mahkeme'nin "Birinci ve ikinci turlarında 367 toplantı yeter sayısının aranmasının Anayasa'ya göre şart olduğuna hükmetti" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber