İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hasta yakınından doktora dayak suçlaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Muradiye Devlet Hastanesi'nde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı S.M.K.'nın, ameliyat ettiği hastasının taburcu edilmesine karşı çıkan kızını hastanede dövdüğü iddia edildi. Refakatçi 44 yaşındaki Gülferi Koçdemir, doktoru savcılığa şikayet edeceğini söyledi.

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde oturan ve şeker hastası olan 65 yaşındaki Ayşe Ateş, safra kesesindeki rahatsızlık nedeniyle 19 gün önce Bursa Muradiye Devlet Hastanesi'ne gelerek tedavi olmak istedi. Daha sonra Genel Cerrahi Servisi'ne yatırılan Ateş, Dr. S.M.K. tarafından ameliyat edildi. Ayşe Ateş bugün doktoru tarafından taburcu edilmek istendi. Annesinin vücudundaki yaraların iyileşmediğini, tam olarak sağlığına kavuşmadığını söyleyen Ayşe Ateş'in kızı 2 çocuk annesi Gülferi Koçdemir, bir süre daha yatarak tedavi görmesini istedi.

?PARA ALDI, HASTAMIZLA İLGİLENMEDİ'

Buna rağmen annesinin taburcu edilmesine tepki gösteren Koçdemir doktora, ?Ben size muayenehanenize gelerek 200 YTL para verdim. Siz anneme doğru dürüst bakmadınız. Bir kaç kez geldiniz? dedi. Bu sözlere sinirlenen Doktor S.M.K., iddiaya göre personele ?Bunları atın? diyerek, Gülferi Koçdemir'in saçını çekip, dövdü. Hastane personeli tarafından sakinleştirilen doktor servisten uzaklaştırılırken, dayak yiyen Gülferi Koçdemir doktordan şikayetçi oldu. Muayenehanesine gittikleri doktora 200 YTL para verdiklerini, ameliyat sonrası ise üç muayene parası daha istediğini söyleyen Gülferi Koçdemir, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

BAŞHEKİM: İNCELEME BAŞLATTIK

Bursa Devlet Hastanesi Başhekimi Ender Alp Tosun, konuyla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi. Doktorun kendisinin yanına gelerek, hasta yakınından şikayetçi olduğunu, hasta yakınlarının da polise gittiğini belirten Başhekim, ?Taraflar dinlenecek, tanıklarla konuşulacak. Soruşturma sonunda ne olacağını şimdiden kestiremiyorum. Yanlız odama gelen doktor hasta yakınından şikayetci olduğunu söyledi? dedi.

Dayak atmakla suçlanan Dr. S.M.K. ise DHA muhabirinin telefonuna çıkmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber