Erdoğan: Yarından tezi yok erken seçim için süreci başlatıyoruz. 24 Haziran veya 1 Temmuz olabilir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 23:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Erdoğan MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Yapmış olduğumuz toplantıyı az önce tamamladık. Bildiğiniz gibi Anayasa mahkemesi kararını verd. Anladığımız kadarıyla, mahkeme kararın yarın TBMM'ye sunacak. Toplantımızda, kararı ve siyasi sonuçları değerlendirdik.

Biz ta başından itibaren anayasal demokratik süreçlere bağlı olduğumu ifade ettik.

AK Parti olarak saygıyla karşılıyoruz. Bununla birlikte, yüce mahkemenin CHP liderinin sözlerini talihsizlik olarak değerlendiriyoruz. Bu karar hukuki olarak çokça tartışılacaktır. Netice itibariyle ortada bir karar vardır.

Kararın siyasi sonuçlarını da değerlendirdik. Kararı en kısa sürede halka sunacağıuz. Demokrasilerde millet iradesi esastır. Yarın sabahtan itibaren genel seçim tarihi öne almak üzere TBMM'ye başvuracağız. Bizim öngördüğümüz tarih 24 Haziran veya 1 Temmuz olabilir. Mecliste alınacak karar doğrultusunda sandıklar kurulacak ve milletin iradesi orada tecelli edecektir.

Diğer taraftan Cumhurbaşkanlığı turları devam edecektir. İlk turun neticesine bakacağız. Millete bu konuda da gitmenin en isabetli yol olduğuna inanıyoruz.

Anayasa mahkemesinin bu kararından sonra parlamento bloke edilmiş ve blokajdan kurtulmak için, azınlığın çoğunlupa tahakküünü kaldırmak için gidilecek tek yer millettir. Cumhurbaşkanını millet kendisi seçsin. Bu da şuan almış olduğumuz karadır. Ve buna yönelik olarak da her türlü kararı almaya hazırız.

Burada biliyoruz engel çıkacak. Ancak, parlamentoda cumhurbaşkanlığı seçilemezse halkın seçmesi yoluna başvuracağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber