Gül: 367 kararı değil, bildiri sürpriz oldu

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunu iptal kararının kendisi için sürpriz olmadığını vurgulayan Gül, "Bir hafta sonu yayımlanan bildiri sürprizdi" dedi. Gül, dün TRT 1'deki özel programda cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili şu mesajları verdi:

Karara saygılıyım: (Anayasa Mahkemesi'nin kararı) Sürpriz olmadı. Benim için bir hafta sonu yayımlanan (Genelkurmay bildirisi) bildiri sürprizdi. AB ile müzakerelere başladığımızda Türkiye'nin öngörülebilir, demokrasisi sağlam bir ülke olduğunu söylemiştim. Eleştirmeyeceğim kararı, saygıyla karşılayacağım. Mahkemenin kararına saygı duyuyorum demek, karar hukuki açıdan en doğru karardır demek aynı değil.

Adaylığım sürüyor: ('Halk seçerse aday mısınız' sorusu üzerine) Adaylığım sürüyor. Bizi bağlayan tek şey Anayasa'dır. Hiç kendimi çifte standarda uğramış görmüyorum. Başımız dik.

Bildirinin nedenine girmem: (Darbe tehlikesi görüyor musunuz) Hayır. (Adaylığınızın darbeye yol açacağı mesajı aldınız mı) Hayır. Ben 4.5 yıldır Dışişleri Bakanıyım. Türkiye'nin en gizli evraklarına ben vâkıfım. (Neden yayımlandı bildiri?) Ona girmem. Çeşitli kaygılar olabilir.

Kaygıları anlıyorum: Bize haksızlık yapılmamalı. Ben yine de kaygıları anlıyorum. Çünkü hakkımızda çok büyük bir propaganda var.

Bu imajı ben düzelteceğim: ('Gece yarısı bildirisi Türkiye'nin dış imajına gölge düşürdü mü, AB ile ilişkileri sarstı mı' sorusu üzerine) Dışişleri Bakanı olarak durumu düzeltmek yine bana düşecek. 'Bunlar çok önemli şeyler değil' diyeceğim. Bunlar açık toplumun gerekleri.

Bütün dengeler etkilenecek: Şu bir hafta içinde yaşadıklarımızı niye yaşadık? Ne oldu? Bunu Türkiye hak etmemiştir, bunun maliyetini tüm Türkiye, hepimiz göreceğiz. Ev alan, kredi borcu olan görecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber