Bireysel kredilere olan talep % 67'ye yükseldi

Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Merkez Bankası anketine göre, bireysel kredilere olan talep yılın ilk çeyreğinde yüzde 67'ye yükseldi. Bankaların yüzde 43'ü konut, yüzde 14'ü taşıt ve yüzde 44'ü de diğer bireysel kredilerde talep artışı yaşanacağını bildirdi.

-Teminat ihtiyacını artırmaya devam ettiğini belirten bankaların oranı da yüzde 17'den yüzde 32'ye çıktı.

Merkez Bankası anketine göre, bireysel kredilere olan talep yılın ilk çeyreğinde yüzde 67'ye yükseldi. Bankaların yüzde 43'ü konut, yüzde 14'ü taşıt ve yüzde 44'ü de diğer bireysel kredilerde talep artışı yaşanacağını bildirdi. Teminat ihtiyacını arttırmaya devam ettiğini belirten bankaların oranı da yüzde 17'den yüzde 32'ye çıktı.

Merkez Bankası ?Ocak-Mart Banka Kredileri Eğilim Anketi?'ne göre bireysel kredilere olan talep yılın ilk çeyreğinde artışını sürdürdü. Bu oran yüzde 45'ten yüzde 67'ye çıktı. Net yüzde 43'lük artış beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Bankalar, bireysel kredilere yönelik talebin devam edeceğini bildirdi.

TEMİNAT İHTİYACI ARTTI

Teminat ihtiyacını artırmaya devam ettiğini bildiren bankaların oranı net yüzde 17'den net yüzde 32'ye yükseldi. Daha riskli krediler üzerindeki kar marjını artırdığını bildiren bankaların oranı net yüzde 31'den net yüzde 29'a, faiz dışında alınan ücret ve komisyonları artıran bankaların oranı ise net yüzde 27'den net yüzde 16'ya düştü.

KONUT PİYASASINDA BEKLENTİLER

Önceki dönemlere göre konut kredisi talebindeki gerilemede en büyük etkenin konut piyasasına ilişkin beklentilerin olduğu kaydedildi. Bankaların yüzde 13'üne göre ise bu beklenti talebi arttırıcı yönde etki yaptı. Kredi talebini azaltan faktörler olarak bankaların yüzde 22'si taşıt alımı dışındaki tüketim harcamaların, yüzde 10'u taşıt piyasasına ilişkin beklentileri gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber