Adres kayıtları genelgesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ''Adres Kayıtlarının Askı Süreci'' ile ilgili 81 il valiliğine genelge gönderdi.

Genelgede, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) koordinatörlüğünde, vali ve kaymakamların başkanlığında il ve ilçe yürütme komiteleri marifetiyle ülke genelinde kişilerin adreslerinin tespit edilerek, kimlik bilgileriyle eşleştirildiği belirtildi.

Gelecek günlerde bu bilgileri içeren listelerin muhtarlıklarda askıya çıkarılacağı ifade edilen genelgede, 60 günlük askı süreci tamamlandıktan sonra bu verilerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredileceğine işaret edildi.

TC kimlik numaraları ile eşleştirilmiş yerleşim yeri adres bilgilerini içeren bu verilerin genel uygulamaya geçildikten sonra genel müdürlükte, elektronik ortamda, güncel olarak tutulacağı belirtilen genelgede, şunlar kaydedildi:

''Ülkemiz açısından büyük öneme haiz Adres Kayıt Sistemi'nin sağlıklı işleyebilmesi açısından vatandaşlarımızın askı sürecinde listeleri kontrol etmeleri, eksiklik, yanlışlık veya hatalarının giderilmesi, ayrıca bu süre içerisindeki yerleşim yeri değişikliklerini bildirmelerinin sağlanması önem arz etmektedir.

Diğer taraftan, numarataj çalışmaları kapsamında zorunlu olarak belediyelerce mevcut adreslerde yapılan değişiklikler konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmeleri, bu kontrollerin daha sağlıklı yapılmasına yardımcı olacaktır.

Bu itibarla; askı sürecinin mülki idare amirlerimiz, belediye başkanlarımız ve muhtarlar tarafından vatandaşlarımıza, mahalli basından da yararlanılarak en iyi şekilde duyurulması ve hiçbir vatandaşımızın yazım dışında kalmaması için gereken çabanın en üst düzeyde yapılması ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini önemle rica ederim.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber