Zahid Akman'a 'Türk Kültürü ve Diline Hizmet Eden Devlet Adamı' Ödülü

Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Zahid Akman, Karaman Valiliği tarafından verilen Türk Kültürü ve Diline Hizmet Eden Devlet Adamı Ödülüne layık görüldü.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, Karaman Valiliği tarafından verilen Türk Kültürü ve Diline Hizmet Eden Devlet Adamı Ödülü'ne layık görüldü.

RTÜK Başkanı Akman, Radyo ve televizyon programlarında Türkçe'nin doğru ve özenli kullanılmasını sağlamak için ?Türkçe Ödülleri? veren, Türkçe kitapları bastırıp yayın kuruluşlarına dağıtmasıyla, Karaman 730'uncu Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri çerçevesinde Karaman Valiliği tarafından verilen Türk Kültürü ve Diline Hizmet Eden Devlet Adamı Ödülü'ne layık görüldü.

Akman'a ödülü, 3 Mayıs 2007 Perşembe günü saat 11.00'de Dolmabahçe Saray'nda gerçekleştirilecek törenle verilecek.

Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Yasa gereğince radyo ve televizyon yayınlarında Türkçe'nin özellikleri ve kuralları bozulmadan konuşma dili olarak kullanılmasını denetleyen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, denetim faaliyetinin yanı sıra Türkçe'nin doğru ve özenli kullanımı konusunda toplumun ve yayın kuruluşlarının duyarlılığının artırılmasına yönelik çalışmalar yürütüyor.

Bu çalışmalarda, radyo ve televizyon programlarını hazırlayan yapımcıların, metin yazarlarının, sunucuların ve muhabirlerin eğitimi öncelikli olarak ele alınıyor. Türk Dil Kurumu Başkanlığı ile işbirliği halinde bölgesel ve yerel radyo ve televizyon yayıncıları için seminerler düzenleniyor bu seminerlerde yayıncılara Türkçe'nin doğru ve özenli kullanımı konusunda bilgiler veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber