İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İnternet yayını için karar RTÜK'te, düğme BTK'da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, internet ortamındaki, "yayıncılığı yanlış olanlara" ilişkin kararların Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nca (RTÜK) alınacağını, BTK'nın (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) müeyyideyi uygulayacağını söyledi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Mart 2018 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İnternet yayını için karar RTÜK'te, düğme BTK'da

Bakan Ahmet Arslan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu tip yanlışlıkların olmaması ve bunların engellenmesi adına, BTK çalışmaları yapıyor. Erişim engellenmesi de dahil gerekli müeyyideleri uyguluyordu. Şimdi sistematik olarak yetkiyi almış olan RTÜK, bu konuda gerekli çalışmayı yapacak. Kararları RTÜK alacak, uygulamayı BTK yapacak."

Çocuklara koruma

Bir grup gazeteciyle bir araya gelen Arslan, çocukların internet ortamındaki suçlardan korunması için ücretsiz güvenli internet hizmetini önerdiğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Arslan, "Çocuklarımızı nasıl ki gerçek hayatta tehlikelerden korumak adına dikkatli ve koruyucu tavır sergileyorsak, aynı şekilde internet ortamında da çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Ne yapıyorlar, ne ediyorlar? Gece yarıları çocuklarımız dışarda kaldığında nasıl ki ya takip ediyoruz ya izin vermiyorsak, internet ortamında da çocuklarımızın ne yaptığını, hangi siteleri kullandığını takip etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Yasaklama yok

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, internet ortamındaki yayınlara ilişkin düzenlemeyle, bu yayınları yasaklamak gibi bir düşüncenin olmadığını söyledi.

İstanbul Tüneli'nde 100 yıllık planlama

Bakan Arslan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne ilişkin sondajların yapıldığını, etüt proje çalışmalarının ise devam ettiğini belirterek, projenin bu sene içinde Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale edileceğini söyledi.

İlk defa raylı sistemi de içine alan bir YİD modelini öngördüklerine dikkat çeken Ahmet Arslan, şunları söyledi:

"Ancak uzunca bir süre uzun kullanılacak ömre sahip. Bu da çok YİD modeline uymuyor. Ülke olarak biz, başlangıçta pahalı olan bu yatırımı yapıyoruz, ancak 100 yıl boyunca kullanılacağı için de uzun vadede ekonomik oluyor. Fakat YİD'de finanse edilebilirliğini düşündüğünüzde 15 - 20 yılı geçince finanse edilebilir olmuyor. Ama karayolu geçişini de içinde barındırdığı için ikisi birlikte YİD modeline uygun hale gelecek. Bunu da mühendislik çalışmalarımız sonucunda kararlaştıracağız."

Yeni havalimanı 29 Ekim'de tamam

Ahmet Arslan, İstanbul'a yapılan yeni havalimanının ilk etabının 29 Ekim 2018'e yetişmesinde bir sıkıntı olmadığını kaydetti. Arslan, 25 Şubat itibariyle birinci pist ışıklandırmasının yapıldığını belirterek şöyle devam etti:

"Bir tek gece uçuşu için ışıklandırması ve enerji verilmesi gerekiyordu ki, onu da yaptık. Enerji verildi, herhangi bir aksaklık yaşanmadı. Şu anda 24 saatlik periyotta o piste uçak inebilir hale geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız ilk uçuşu yapabilir mi diye teklifimiz vardı, ancak uçak hazır olduğu halde böyle bir organizasyon gerçekleşmedi. Önümüzdeki dönemde havalimanımız açılmadan önce Sayın Cumhurbaşkanımızı davet edeceğiz, onlar da 'olabilir' dediler. Hem pisti kullanacağız hem de terminalimizde çok ciddi ilerlemeler var, onu da yerinde görebilmeleri için Sayın Cumhurbaşkanımızı davet edeceğiz."

Arslan, 29 Ekim'de açılışın gerçekleşmesinin ardından 1 - 2 günde şirketlerin taşınmasına ilişkin işlemlerin tamamlanacağını, 30 Ekim itibariyle hizmetlerin etap etap yeni havalimanından verilmeye başlanacağını kaydetti.

Mithat Yurdakul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber