Bakanlık, 'Tahliye öncesi HSK'ya sor' diyemez

HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, göreve geldiği günden beri amacının HSK'yı siyasilerle polemik yapan kurul olmaktan çıkarmak olduğunu söyledi ve ekledi: "İsmim geçince, açıklama yapmak zorunlu oldu. Bu sözlerim kimseye cevap değil amacım sadece kamuoyunu bilgilendirmek."

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Mart 2018 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlık, 'Tahliye öncesi HSK'ya sor' diyemez

REZİL OLURSUNUZ

"4 yıldır bu kuruldayım. Hiç talimat görmedim. Adımın Mehmet Yılmaz olduğu kadar eminim. 2007-2013 dönemini yaşadık, yargının örgüt amaçlarına alet edildiği bir dönemdi. Artık yargıda kumpas devri bitti. Talimat yok, benim kendi kardeşim Cumhuriyet savcısı, ben ona bir şey söylemem. Bünye kabul etmez, rezil olursunuz; tarihte de meslektaşlarınıza da Allah katında da rezil olursunuz.

Hürriyet Gazetesi'nden Hange Fırat'a konuşan HSK Başkan Vekili: Hakim ve savcı soruşturmaları iki ayaklıdır. Biri ilk derece mahkemelerinde yürütülen soruşturmalardır, diğeri ise bizim yürüttüğümüz disiplin soruşturmalarıdır. Disiplin soruşturmaları sebebiyle, -bunlar arasında terör örgütü üyesi olmaları dışında görevi kötü kullanarak örgüt lehine işlediği eylemlerle ilgili soruşturmalar da var- bizde bir delil havuzu oluştu. Mahkemelerdeki yargılamalarda bizdeki deliller olmuyor. Yani bizdeki soruşturma dosyasındaki deliller, onlar da bulunmayabiliyor. Adalet Bakanlığı bu sebeple 'HSK ile istişare edin' dedi. Yoksa 'Tahliye etmeden önce HSK'ya sorun' gibi bir şey olması mümkün değil.

TELKİN BİLE YASAK, CEZA VAR

Anayasa'ya göre de mümkün değil. Anayasa açık, hiçbir makam ve merci yargı yetkisini kullanmada mahkemelere emir, talimat veremez, gönderemez, tavsiye ve telkinde bile bulunamaz. Bunun cezası var. Hiçbir hukukçu da böyle bir eylem içine girmez. Yüreğini, örgüte satanları hariç tutuyorum, tüm hukukçuların yüreği hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, hukuk devleti ateşi ile yanar. Bunların gizli kalması bir şekilde bilinmemesi mümkün mü?"

Yazının tamamını okumak için Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber