Ev adresi ve kişi kayıtları güncellenecek

Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ?Adres Kayıtlarının Askı Süreci? ile ilgili 81 il valiliğine bir genelge göndererek, kişi kayıtlarının muhtarlıklarda 60 günlük askıda kalacak adres kayıtlarıyla kontrol edilmesini istedi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ?Adres Kayıtlarının Askı Süreci? ile ilgili 81 il valiliğine bir genelge göndererek, kişi kayıtlarının muhtarlıklarda 60 gün askıda kalacak adres kayıtlarıyla kontrol edilmesini istedi.

Aksu adres kayıtlarının güncellenmesiyle ilgili genelgesinde TÜİK koordinatörlüğünde ülke genelinde kişilerin adreslerinin tespit edilerek kimlik bilgilerinin eşleştirildiğini hatırlatarak, önümüzdeki günlerde bu bilgileri içeren listelerin muhtarlıklarda askıya çıkarılacağını belirtti. Aksu genelgesinde, "60 günlük askı süreci tamamlandıktan sonra bu veriler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devir edilecektir. T.C kimlik numaraları ile eşleştirilmiş yerleşim yeri adres bilgilerini içeren bu veriler genel uygulamaya geçtikten sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde elektronik ortamda güncel olarak tutulacaktır? dedi.

Adres Kayıt Sisteminin sağlıklı işleyebilmesinin Türkiye açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Aksu şunları vurguladı:

?Vatandaşlarımızın askı sürecinde listeleri kontrol etmeleri, eksiklik, yanlışlık veya hatalarının giderilmesi, ayrıca bu süre içersindeki yerleşim yeri adresi değişikliklerini bildirmelerinin sağlanması önem arz etmektedir.

Bu itibarla, askı sürecinin mülki idare amirlerimiz, belediye başkanlarımız ve muhtarlar tarafından vatandaşlarımıza mahalli basından da yararlanılarak en iyi şekilde duyurulması ve hiçbir vatandaşımızın yazım dışında kalmaması için gereken çalışmanın en üst düzeyde yapılması ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber