Öldürülen PKK'lı terörist, DTP'li belediye başkanının oğlu çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MARDİN'in Derik İlçesi'nde bir eve yapılan baskında ?teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verince ölü ele geçirilen PKK'lı terörist ?Alan' kod adlı Heysen Anık'ın, Mardin'in Dargeçit İlçesi Belediye Başkanı DTP'li Süleyman Anık'ın oğlu olduğu ortaya çıktı. 2001 yılında Kuzey Irak'taki terörist yuvası Kandil Dağı'nda bulunan ?Lolan' kampına eşiyle birlikte giderek oğluyla görüşen ve hatıra fotoğrafı çeken Belediye Başkanı Anık, bugün cenazeyi almak için Malatya'ya gitti. Anık, DHA muhabirine ?Zaten Mardin Valisi işini gücünü bırakıp, oğlumun peşine düşmüştü. Üzgünüm'' dedi.

Bir istihbaratı değerlendiren güvenlik güçleri, Derik'teki Dağ Mahallesi'nde A.D.'ye ait eve baskın yaptı. ?Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verilince çıkan çatışmada terörist Hesyen Anık ölü ele geçirildi. Anık'ın cesedi, otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu morguna gönderilirken, operasyon kapsamında çatışmanın yaşandığı evde, 2'si kadın 5 kişi de gözaltına alındı.

Ölü ele geçirilen terörist Heysem Anık'ın Mardin'in Dargeçit İlçesi Belediye Başkanı Süleyman Anık'ın oğlu olduğu anlaşıldı. DTP'li Belediye Başkanı Anık, cenazeyi almak için önce Derik İlçesi'ne, daha sonra da Malatya'ya gitti.

Belediye Başkanı Anık, 2001 Nisan ayında terör örgütü PKK'nın kampına eşiyle birlikte giderek oğluyla görüştüğü ve hatıra fotoğrafı çekmişti. 1989 yılında ANAP'tan Belediye Başkanı seçilen Süleyman Anık, 1991'de terör örgütü PKK'yla ilişkisi nedeniyle tutuklanıp yargılanmıştı. 2001 yılında Türk vatandaşlığından çıkarılan ve İsveç'e iltica talebinde bulunan Anık, 2002 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yeniden Türk vatandaşlığına alındı. 28 Mart yerel seçimlerinde SHP'den belediye başkanı seçilen ve aynı zamanda İsveç vatandaşı da olan Anık, seçildikten iki gün sonra evine yapılan baskında terör örgütüyle organik bağı olduğu gerekçesiyle tutuklanmış, daha sonmra serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber