Şemdinli davasında son dakika bombası...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

saygı öztürk

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde bugün başlayacak "Şemdinli Davası" için mahkemeye sürpriz bir ifade ulaştı. İran tarafından yakalanıp Türkiye'ye iade edilen PKK'lı Arif Kaçım, Şemdinli olaylarını PKK'lı "Cudi" ve "Amed" kod adlı kişiler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Kaçım'ın ifadesi dün mahkemeye ulaştırıldı.

YARGITAY 9. Ceza Dairesi'nde bugün başlayan "Şemdinli Davası"na, İran'da yakalanıp Türkiye'ye teslim edilen bir teröristin ifadesi yetiştirildi. PKK'nın uzun yıllar dağ kadrosunda görev yapan Arif Kaçım, "Şemdinli olaylarının "Cudi" ve "Amed" kod adlı teröristler tarafından planlanıp uygulandığını öne sürdü.

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 39 yıl 5'er ay hapis cezasına çarptırılan Hakkari İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat şubesi'nde görevli Astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz'in tutukluluk süresi 18 aya ulaşırken, Yargıtay 9. ceza Dairesi'nde de davaları bugün ele alındı.

"PKK'LILAR ATTI"

Astsubayların avukatlarından Vedat Gülşen, İran makamları tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik görevlilerine teslim edilen PKK'lı Arif Kaçım'ın, avukatının yanında Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadede, Şemdinli'de Umut kitapevine bomba atılması olayının PKK'lı iki kişi tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdüğünü mahkeme verdiği dilekçede belirtti. Avukat, 30 Nisan'da verdiği dilekçede bu ifadenin duruşmadan önce istenmesini talep etti.

İFADESİ ULAŞTIRILDI

Avukat, PKK'lı Arif Kaçım'ın ifadesinin, dava dosyasında yer alan bazı terörist ifadeleriyle örtüştüğünü öne sürdü. Avukat Gülşen, mahkeme başkanlığına sunduğu dilekçede, "Bu ifadeler, astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz'in beraatini ve tahliyesini gerçekleştirecek bir durumdur. Hakkari-Yüksekova Cumhuriyet Savcılığı'nda 2007/718 hazırlık sayılı dosyada, ifadesi yer alan Aif Kaçım'ın, 29 Nisan 2007 günü Cumhuriyet Savcılığı'nda alınan ifadesinin, duruşma gününden önce istenerek dosya kapsamında değerlendirilmesini arz ederim" dedi. Dilekçe üzerine, mahkeme ifadeyi istedi ve gelen ifade dava dosyasına konuldu.

"KAHRAMANLIK GÖSTERİSİ"

PKK'lı Arif Kaçım, ifadesinde "Cudi" ve "Amed" kod adlı iki teröristin Umut Kitapevinin bombalanmasında görev aldıklarını iddia etti, "Eylem gerçekleştirilecek, basına da olayın Jandarma İstihbarat elemanları tarafından yapıldığı bildirilecekti. Bu eylemden kısa bir süre sonra, örgüt tarafından hazırlanan bildiri kamplara gönderildi, bu tür ferdi eylemlerin yapılmaması konusunda uyarıda bulunuldu. Örgüt mensuplarının dikkatlerinin çekildiği duyuruda, bu eylemin herhangi bir talimat verilmemesine rağmen kahramanlık gösterisi olarak yapıldığı belirtildi ve bu kişilerin cezalandırıldığı, bundan böyle örgüt mensuplarının bu tür faaliyetlerde bulunmamaması, bulunmaları halinde cezalandırılacağı da kaydedildi. .

"UZMAN BOMBACI"

Arif Kaçım, ifadesinde, kendisinin Hakurk kampında daha önce bulunduğunu, sorumlularının "Reşit" kod adlı kişi olduğunu ifade etti. Kaçım, eylemi gerçekleştirilen Şırnaklı "Cudi" ile Diyarbakırlı "Amed"in örgütün "uzman bombacıları" olarak tanındığını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber