Kapusuz: Anavatan şartsız destek verdi, meclis 17 Mayıs'a kadar çalışacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANAVATAN ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekilleri ile görüşen AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, 17 Mayıs'a kadar meclisin aralıksız olarak çalışacağını ve anayasa değişikliklerinin meclisten geçirileceğini söyledi. Kapusuz, seçim yaşının 25'e düşürülmesinin ayrı bir paket olarak geleceğini ve anayasa değişiklikleri ile ilgili paketlere ANAVATAN'ın koşulsuz destek vereceğini ilettiğini açıkladı.

ANAVATAN ve CHP Grup Başkanvekilleri ile görüşen Salih Kapusuz, Meclis Danışma Kurulu Toplantısı'na giderken soruları cevaplandırdı.

Kapusuz, yapmak istedikleri ve yapacakları değişiklikler ile ilgili olarak önce Anavatan Partisi'ne gittiklerini ve ANAVATAN'ın daha önceden kendilerini de bağladıkları gibi açık bir dille hiçbir ön şartsız bu paketleri destekleyeceklerini ilan ettiklerini söyledi.

Kapusuz, "Hiçbir ön şartsız bu hazırlamış olduğumuz paketleri desteklerini ilan ettikleri gibi hayata geçireceklerini söylediler. Katılacaklarını söylediler" dedi.

Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçtiklerini ifade eden Kapusuz, CHP'ye de erken seçimle ilgili önergesini verdiklerini, ­­25 yaş düzenlemesinin ayrı bir paket ve onun dışındaki anayasa değişikliklerini ayrı verdiklerini ifade ettiklerini söyledi. Kapusuz, bu çerçevede de onlar seçim kararı ile ilgili biraz düşüneceklerini ancak 67'ye destek vereceklerini diğer paketlere ise katılamayacaklarını söylediklerini kaydetti.

Kapusuz, "Biz non stop durmaksızın bugünden itibaren meclis 17 Mayıs'a kadar gece gündüz çalışacak. Yani cumartesi pazar non stop diyoruz. Aralıksız. 17 Mayıs'a kadar çalışacak bu çalışmalarda bu paketlerden inenler yeri zamanı geldiği zaman görüşülecek arkasından da diğer yasama faaliyetlerimiz yerine getirilecek. Bu turlarla ilgili olarak da meclis başkanlığı bir hazırlık yapıyor" diye konuştu.

"367'yi sağlıyorsunuz ve anayasayı değiştireceğiniz görülüyor" denmesi üzerine Kapusuz, sandığın 2 tane halkın önüne konup konmayacağını kestiremeyeceğini vurguladı.

Kapusuz, "Cumhurbaşkanının yetkileri var. 367'yi bulmuş olsanız bile referanduma götürme yetkisi var. Ancak aynı sayın cumhurbaşkanının 5 yıl çoktur 4 yıla insin, 5 artı 5 olsun diye beyanları da var" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber