Danıştay'dan TMSF için soruşturma kararı

Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri hakkında, Kemal Uzan'a ait günlüğü basına sızdırarak, özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiği gerekçesiyle Başbakanlık Müfettişleri tarafından verilen "soruşturmaya gerek olmadığına" dair kararı iptal etti. Danıştay 1'inci Dairesi, soruşturmanın gerektiği gibi yapılmadığını belirterek, ikinci kez inceleme başlatılmasına karar verdi. Danıştay, TMSF için soruşturma izni vermeyen Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'in 9 Ocak 2007 tarihli kararını da kaldırdı.

Cem Uzan ve babası Kemal Uzan, TMSF yetkililerinin gerçekleştirdikleri operasyonlarda ele geçen Kemal Uzan'a ait günlüğün basına sızdırılarak, özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiği ve görevin kötüye kullanıldığı gerekçesiyle Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Söz konusu şikayet üzerine TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün de aralarında bulunduğu TMSF yetkilileri için ön soruşturma başlatılmıştı.

Konuyu inceleyen Başbakanlık Müfettişleri hazırladıkları raporda, "bir isim belirtmeden genel bir ifadeyle" soruşturma izni verilmesine gerek olmadığı belirtildi. Bu kapsamda Danıştay 1'inci Dairesi, ceza sorumluluğunun şahsi olduğuna işaret ederek, Başbakanlık Müfettişleri'nin soruşturma evresindeki kişilerin kimlik, görev yeri ve suçla bağlantısı gibi konular üzerinden soruşturma yapması gerektiğine karar verdi.

Danıştay 1'inci Dairesi, haklarında suç duyurusu yapılan kişiler için soruşturma izni vermeyen Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'in 9 Ocak 2007 tarihli kararını da kaldırdı. Böylece, Başbakanlık Müfettişleri'nin soruşturma raporu söz konusu eksiklikler giderilerek yeniden düzenlenecek ve yeni bir karar daha verilmesi gerekecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber