Öldürülen küçük kuzenlerin öğretmeni beraat etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde kaçırıldıktan sonra cesetleri bulunan Tuğçe ve Büşra isimli kuzenlerin öğretmenleriyle ilgili davaya devam edildi. İhmal iddiasıyla yargılanan öğretmen S.T, bugün görülen davanın ikinci duruşmasında beraat etti.

Savaştepe'nin Karacalar köyünde evlerinden okula gittikleri sırada aniden kaybolup, 44 gün sonra hunharca katledilmiş halde cesetleri bulunan Tuğçe Yıldırım ve Büşra Karabacak isimli 10 yaşındaki kuzenlerin öğretmeni S.T. hakkında, çocukların ailelerine okula gelmediklerini haber vermediği için "ihmal" iddiasıyla açılan ceza davasının ikinci duruşması yapıldı. Savaştepe Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Yıldırım ve Karabacak aileleri ile öğretmen S.T. katıldı. Ailelerin avukatı Antalya Barosu'na kayıtlı İbrahim Erenci, öğretmen S.T.'nin ailere haber vermemesi nedeniyle olayda ihmali bulunduğunu ileri sürüp cezalandırılmasını talep etti. Öğretmen S.T.'nin avukatı Atilla Yıldırım ise olayda bir ihmal olmadığını, var ise de idari cezanın yeterli olduğunu, çocukların okulda oldukları sırada kaybolmadıklarını, öğle yemeğine gittikden sonra kaybolmaları nedeniyle öğretmenin suçsuz olduğunu iddia ederek, beraatini istedi.

İlk duruşması 6 Nisan 2007 tarihinde görülen davanın bugünkü oturumunda her iki tarafı dinleyen ve iddianameyi inceleyen mahkeme hakimi, öğretmen S.T.'yi suçsuz bularak atılı suçtan beraatine karar verdi. Karacalar Mustafa Kangal İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen S.T. konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, üzgün olduğu görüldü.

Yetkililere seslenen aileler ise çocukların katillerinin bir an önce bulunması isteklerini tekrarladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber