Yerel yönetim istifası sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DYP ve ANAP'lı bazı yerel yöneticiler, izlenilen tutumu eleştirerek istifa ettikler.

DYP ve ANAVATAN'lı bazı yerel yöneticiler, cumhurbaşkanı seçimi sürecinde izlenilen tutumu eleştirerek partilerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

Niğde'nin Konaklı beldesinin DYP'li Belediye Başkanı Ünal Topal, düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın cumhurbaşkanı seçimi sürecinde ülkeyi kaosa sürükleyebilecek tavır sergilediğini ileri sürerek, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Belediye başkanlığı görevini bundan sonra bağımsız olarak sürdüreceğini ifade eden Topal, şunları söyledi:

''Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili dik duruşundan dolayı Denizli Milletvekilimiz Ümmet Kandoğan'ı tebrik ediyorum. DYP'nin cumhurbaşkanı seçiminde TBMM'ye girmesi gerekirdi. Ama öyle olmadı. Partimizin bu tavrı AK Parti'ye puan kazandırdı. AK Parti erken seçime giderse daha büyük çoğunlukla cumhurbaşkanını seçecektir.''

MANİSA

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Avdan beldesinin DYP'li Belediye Başkanı Osman Bilir, ''Cumhurbaşkanı seçim sürecinde partisinin izlediği tutumu protesto etmek amacıyla istifa ettiğini'' belirtti.

İstifa kararından sonra DYP Soma İlçe Başkanı Nihat Onbaşıoğlu'nun, Avdan'a giderek, Bilir'i kararından çevirmeye çalıştığı ancak başarılı olamadığı kaydedildi.

Kırkağaç ilçesine bağlı İlyaslar beldesinde ise DYP'li Belediye Başkanı Osman Çelikel ve üç belediye meclis üyesi partilerinden istifa ettiklerini bildirdi.

Çelikel, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''partisinin cumhurbaşkanı seçim sürecinde CHP çizgisinde hareket etmesinden duyduğu rahatsızlık sebebiyle istifa ettiğini'' öne sürdü.

Çelikel ile DYP'li İlyaslar Belediyesi meclis üyeleri Sait Öncütürk, Tayfun Güven ve Mustafa Erkan'ın da istifa ettikleri öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta DYP'li iki belde belediye meclisi üyesi partilerinden istifa etti.

Türkoğlu ilçesi Şekeroba Belde Belediyesi meclis üyeleri Hasan Yağcı ve Yusuf Şen, yazılı açıklamalarında, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın cumhurbaşkanı seçimi sürecinde CHP ve Genel Başkanı Deniz Baykal'a endeksli bir tavır izlemesinden rahatsız olduklarını belirtti.

ELAZIĞ

Elazığ'ın Arıcak ilçesi DYP İlçe Başkanı Şükrü Yılmaz, görevinden istifa etti.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1987 yılında başladığı siyaset hayatında 1997 ve 1998 yılları dışında sürekli DYP ilçe başkanı olduğunu söyledi.

Yılmaz, partisinin, cumhurbaşkanı seçimi sırasında CHP doğrultusunda aldığı tavır gerekçesiyle görevinden istifa ettiğini belirterek, istifa dilekçesini DYP Genel Merkezine faksladığını kaydetti.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ANAVATAN İlçe Başkanı Halil Milli ve bazı yönetim kurulu üyeleri partiden istifa ettiklerini açıkladı.

Milli, Ceylanpınar Caddesi'ndeki parti binasında düzenlediği basın toplantısında, partisinin cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili tavrını benimsemediklerini belirterek, bu nedenle istifa ettiklerini açıkladı.

Halil Milli ile birlikte parti üyesi 19 kişinin daha istifa ettiği belirtildi.

MALATYA

Malatya'da ANAVATAN Pütürge İlçe Başkanı Mehmet Karakaş, kendisi ile birlikte 200 üyenin, Genel Başkan Erkan Mumcu'nun cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili izlediği tutum nedeniyle partiden istifa ettiğini bildirdi.

Mehmet Karakaş, partililerle yaptığı basın açıklamasında, Genel Başkan Mumcu'nun cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili tutumunu onaylamadıklarını, tepki olarak istifa ettiklerini söyledi.

ANAVATAN'ın artık ''Özal misyonu''nu sürdürmediğini ve CHP yanlısı politika izlediğini öne süren Karakaş, aralarında ilçe yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 200 partili ile istifa ettiklerini kaydetti.

AĞRI

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde Genç Parti (GP) İlçe Başkanı Ahmet Özfırat ile 46 yönetim kurulu üyesi topluca istifa etti.

Özfırat, yaptığı yazılı açıklamada, kendisiyle birlikte 46 yönetim kurulu üyesinin partiden istifa ettiğini duyurarak, ''Ülkemizi ağır şartlarda çok zor ve sorunlu günler beklemektedir. Cumhurbaşkanı seçiminde halkın vekilleri hür iradeleriyle oy kullanamamış ve hatta meclise sokulmamıştır'' görüşünü ifade etti.

GP Milletvekili Emin Şirin'in Meclis Genel Kurulu'nda seçmenleri temsil etmesi gerektiğini savunan Özfırat, şunları kaydetti:

''Son günlerde partimizin ve CHP'nin yakınlaşmasından duyduğumuz rahatsızlıktan dolayı mensubu bulunduğumuz Genç Parti'den 46 arkadaşımla birlikte istifa ediyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber